TV: Morten Østergaard fortæller, hvorfor han trækker sig som partileder

TV: Efter et langt krisemøde om sexisme i Radikale onsdag har Morten Østergaard meddelt, at han trækker sig som leder af partiet. Se hans og efterfølgeren Sofie Carsten Nielsens udtalelser på video her.

Morten Østergaard trak sig onsdag aften som Radikales politiske leder. Det oplyste han kort efter kl. 18 efter et gruppemøde, der havde trukket ud hele eftermiddagen.

"Jeg har svigtet i sagen om Lotte Rod. Jeg har sådan set ikke svigtet Lotte. Fordi det var mig, hvis hånd hun fjernede for næsten et årti siden fra sit lår. Det jeg har svigtet, er min gruppes tillid, det er mit parti. Derfor kan jeg heller ikke med troværdighed fortsætte som politisk leder for Radikale Venstre, siger Morten Østergaard.

Se hans udtalelse øverst i artiklen. 

Godt en time senere kom den nye politiske leder Sofie Carsten Nielsen ud. 

"Vi har en ny politisk leder, men vi har ikke en ny politik. Det er de samme kampe, vi står over for. Klimakampen er den samme, og alt det andet fortsætter vi med," sagde hun blandt andet. Se hele pressemødet herunder. 

Forrige artikel Mette Frederiksen vinder Ting-prisen for corona-taler: ”Den suverænt sværeste opgave, jeg nogensinde kommer til at møde” Mette Frederiksen vinder Ting-prisen for corona-taler: ”Den suverænt sværeste opgave, jeg nogensinde kommer til at møde” Næste artikel Morten Østergaard trækker sig efter sexismesag: Det var min hånd, hun fjernede Morten Østergaard trækker sig efter sexismesag: Det var min hånd, hun fjernede
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.