Feriepodcast: Liberalisme i Danmark

AJOUR: Såvel Venstre, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance henviser til liberalismen som deres ideologi. Alligevel er partierne uenige og forskellige. Hvad handler det om?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Folketingsvalget femte juni var bestemt ikke nogen festaften for det borgerlig-liberale Danmark.

Regeringsmagten gled de blå partier af hænde, og i perioden fra 2015-2019 blev det ikke til de lettelser af skatten, som ellers var proklameret i VLAK-regeringens regeringsgrundlag.

Og er det egentlig ikke et godt billede på det borgerligt-liberale projekt siden Anden Verdenskrig: masser af kritik og store håb, men slaget om samfundsindretningen blev tabt? For hvordan har dansk liberalisme det egentlig? Ja, det spørgsmål kan vi kun besvare ved at se på dansk liberalismes historie.

Gæst: professor, ph.d. på SDU Jeppe Nevers

Denne udsendelse blev i første omgang udgivet 16. juli 2019.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Statsminister-podcast: Stauning kæmpede med en økonomisk krise i sin første periode Statsminister-podcast: Stauning kæmpede med en økonomisk krise i sin første periode Næste artikel Feriepodcast: Konservatisme i Danmark Feriepodcast: Konservatisme i Danmark
Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

INTERVIEW: Alle kan se, at Alternativet står på sammenbruddets rand. Men hvordan havnede partiet der så få år efter, det stormede ind i Folketinget? Uffe Elbæk fortæller her om partiets fløje, om den skæbnesvangre beslutning om at melde sig som statsministerkandidat, og hvorfor partiet kan ødelægge det hele for sig selv.