Finansministeriets pressechef stopper efter otte måneder i jobbet

NAVNE: Søren Langelund forlader posten som presse- og kommunikationschef i Finansministeriet efter otte måneder. Han skal i stedet være ny pressechef i Dansk Industri. 

Efter bare otte måneder som presse- og kommunikationschef i Finansministeriet står Søren Langelund nu klar til at forlade ministeriet. Han skal fra 4. januar være pressechef i Dansk Industri.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Søren Langelund blev ansat som ny presse- og kommunikationschef i Finansministeriet i maj 2020. Det skete, efter at tidligere pressechef Sigga Nolsøe fratrådte sin stilling og smækkede med døren, da hun mente, at det var svært at være i stillingen, hvis ikke man var professionel socialdemokrat. 

Fratrædelsen kom i kølvandet på, at oppositionspartierne havde kritiseret regeringen for at ansætte mange pressechefer med socialdemokratisk baggrund, hvilket skulle være med til at politisere embedsværket.

Finansministeriets departementschef, Peter Steensgaard Mørch, forklarede dengang til Altinget, at ministeriet ikke delte Sigga Nolsøes vurdering, og at partipolitisk tilhørsforhold er uden betydning for ansættelse som pressechef i Finansministeriet.

Søren Langelund understreger dog selv i et LinkedIn-opslag, at han har været glad for tiden i Finansministeriet og den holdånd, der har præget den seneste tid.

”Det har været et enormt privilegium at være med bag glasdøren under håndteringen af den største krise i generationer og ved tilblivelsen af et hav af væsentlige aftaler og lanceringer”, skriver Søren Langelund.

Skal sætte dagsordenen for Dansk Industri
Nu forlader Søren Langelund altså også stillingen efter bare otte måneder. Nu skal han i stedet være med til at sætte dagsordenen for Dansk Industri.

"Som landets største og vigtigste erhvervsorganisation spiller DI en afgørende rolle for Danmark. Jeg er stolt over at skulle arbejde for en endnu stærkere stemme til det erhvervsliv, som skaber fremtidens arbejdspladser og støber fundamentet under vores fælles velfærdssamfund," siger Søren Langelund i pressemeddelelsen.

Søren Langelund har tidligere arbejdet for blandt andre DR, TV 2 og kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting. Den erfaring tror Morten Højer, direktør for Public Affairs og Kommunikation i Dansk Industri, kommer organisationen til gode.

"Søren har bred erfaring og alle de rigtige kompetencer til at lykkes i jobbet. Med Søren står Dansk Industri godt rustet til at positionere sig endnu stærkere i samfundsdebatten og øge integrationen af sociale og digitale medieplatforme," siger Morten Høyer i pressemeddelelsen.

Søren Langelund overtager posten fra Per Geckler Møller, der i stedet fortsætter i Dansk Industri som direktør for Public Affairs og Kommunikation i Forsikring & Pension.

Forrige artikel Tidligere V-partisekretær får nyt job Tidligere V-partisekretær får nyt job Næste artikel Regeringen lancerer nye coronatiltag: Vil have alle unge i Hovedstaden testet inden juleaften Regeringen lancerer nye coronatiltag: Vil have alle unge i Hovedstaden testet inden juleaften