Kommentar af 
Harun Demirtas

Harun Demirtas: Der er større problemer i sundhedsvæsenet end sygeplejersker med tørklæde

KOMMENTAR: Pia Kjærsgaard og DF vil arbejde for tørklædeforbud i sundhedsvæsenet. Måske burde hun snarere fokusere på virkelige problemer såsom lange ventider og presset personale, skriver Harun Demirtas.

Offentlige institutioner og arbejdspladser drives af skattepenge, og derfor skal de også afspejle det samfund, vi lever i, skriver Harun Demirtas.
Offentlige institutioner og arbejdspladser drives af skattepenge, og derfor skal de også afspejle det samfund, vi lever i, skriver Harun Demirtas.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Harun Demirtas
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

For nogle uger siden var Pia Kjærsgaard hos DR P1 i podcastserien'Partierne i Slotsholmen'.

Her spørger værten: Paradigmeskifte, burkaforbud og håndtrykslov. Hvad er det næste, I vil gennemføre efter valget?

Og bruger en sygeplejerske med tørklæde som eksempel.

Pia Kjærsgaard siger, at Dansk Folkeparti vil arbejde for tørklædeforbud, for eksempel i sundhedsvæsenet, som om det var det største problem i sundhedsvæsenet.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Alle de sygeplejersker, jeg har mødt, er meget dygtige og gør præcis det, der forventes af dem. Ingen patienter klager eller brokker sig over sygeplejerskernes tørklæder. Men der er mange, der klager over ventetid og presset personale.

Pia Kjærsgaard glemmer bare, at de ældre, der venter på hjælp derhjemme og er ved tage afsked med livet, er ligeglade med, om det er sygeplejerske Ayse med tørklæde, der kommer, eller om det er sygeplejerske Rikke, der kommer uden tørklæde.

Alle sygeplejersker og sundhedspersonale vil gerne hjælpe Pia Kjærsgaard, uanset hvad hun tænker om dem. For de er uddannet til at rumme alle slags mennesker. 

Harun Demirtas

De er glade og tilfredse, når der er nogen, der kommer og holder dem i hånden, inden de lukker øjnene. For omvendt: hvert år dør omkring 3.500 ældre alene derhjemme uden nogle mennesker omkring sig.

For mig at se gør Pia Kjærsgaard ikke andet end at skabe splittelse og mistillid til de sygeplejersker og også de danske myndigheder, der uddanner dem og tildeler autorisation. Hun fremstiller dem som nogen, der ikke er i stand til at gøre deres arbejde ordenligt. Det synes jeg bare er meget trist.

Har man fået godkendelse fra Sundhedstyrelsen, er man i stand til at arbejde som sygeplejerske.

Læs også

Alle sygeplejersker og sundhedspersonale vil gerne hjælpe Pia Kjærsgaard, uanset hvad hun tænker om dem. For de er uddannet til at rumme alle slags mennesker. Men vil hun ikke behandles af en af mine kollager, der har tørklæde på, mener jeg, hun bør søge hjælp et andet sted, hvor hun er sikker på, der ikke er en sygeplejerske med tørklæde ansat.

Vil hun blande sig i vores problemer, er hun velkommen til at gøre det for at løse dem. Men ikke for at skabe flere.

Offentlige institutioner og arbejdspladser drives af skattepenge, og derfor skal de også afspejle det samfund, vi lever i.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Harun Demirtas

Næstformand, Dansk Sygeplejeråd
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen 2012), sygeplejerske (Metropol 2016)

0:000:00