Her er fire podcasts, der klæder dig på til det amerikanske valg

USA: Har demokraterne lært af valgnederlaget til Donald Trump? Har Trump ændret republikanerne - eller er han en parantes? Hvorfor stemmer man på Trump - og vil USA fortsat være en stormagt fremover? Det kan du høre om i disse fire udsendelser.

Verdens øjne er rettet mod USA, når præsidentvalget mellem Joe Biden og Donald Trump skal afgøres 3. november.

Inden da kan du blive klædt på til valget, der afgør, hvem der kommer til at sidde i verdens vigtigste kontor.

Altinget Ajour har over fire særudsendelser set nærmere på vælgerne, på partiernes styrke og landets kultur. Du kan finde dem alle i Altingets politiske podcast via dette link eller herunder:

I første udsendelse kan du lytte til Esben Schjørring, Altingets magasinredaktør, Jakob Nielsen, der er chefredaktør på Altinget og Jesper Packert Pedersen, der er tidligere rådgiver for tre demokratere i det amerikanske senat, forklare om Trumps Amerika - og om hvorvidt Trump har ændret det republikanske parti med sin stil.

Jesper Packert Pedersen var også gæst i næste udsendelse om Demokraterne. Hvilken betydning havde valgnederlaget i 2016 til Donald Trump for partiet, og hvilken type præsident vil Joe Biden blive, hvis han bliver valgt?

Lyt mere til det i denne udsendelse.

I tredje udgave taler Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, med en tidligere Trump-rådgiver, der nu bor, og har taget sin ph.d, i Danmark.

Roslyn Layton forklarer, hvorfor hun stemmer på Donald Trump i denne udsendelse - ifølge hende har der været brug for en anderledes politiker til at ændre på de ellers fastgroede rutiner.

Lyt til hende i denne udsendelse.

USA er verdens stormagt - og det er især på grund af størrelsen på den amerikanske hær og dollarens betydning for verden.

Men med Donald Trump blev der mere fokus på de nationale linjer og mindre fokus på krig. Er det sådan, USA bliver fremover - eller er Trumps tilgang en parentes?

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Er Danmarks oprør mod fælles mindsteløn bare ’fake news’? Ugens EU-podcast: Er Danmarks oprør mod fælles mindsteløn bare ’fake news’? Næste artikel Amerikansk ekspert advarer: Amerikansk ekspert advarer: "Fire år mere med Trump kan splitte Europa ad"