Hvor mange stemmer fik din kandidat? Få overblikket her

OVERBLIK: Hvem fik flest stemmer i din kreds? Og hvor mange stemmer manglede de kandidater, der ikke kom ind? Altinget giver dig overblikket.

900 kandidater stillede op til folketingsvalget, men kun 175 blev valgt. Men hvordan gik det egentlig hver enkelt kandidat? Og hvordan gik det den kandidat, som du stemte på?
 
Det kan du se i Altingets kandidatdatabase, hvor du kan få overblik over, hvordan det gik alle kandidaterne. Her kan du blandt andet se, at Magnus Heunicke (S) blev den tredjestørste stemmesluger på Sjælland og den 15.-største i hele Danmark.
 
I Nordsjælland lykkedes det ikke David Trads at komme ind for Socialdemokratiet, men hvor langt nede endte han egentlig? Det kan du få svar på i kandidatdatabasen, der viser, at han blev 2. suppleant og altså nummer fem for Socialdemokratiet i Nordsjælland.
 
Og så er der Inger Støjberg, som blev landets fjerdestørste stemmesluger. Hun stillede op i Vestjyllands Storkreds, hvor hun klarede sig bedst i Skive-kredsen. Her fik hun 24 procent af alle de afgivne stemmer. I vores kandidatdatabase, kan du også se, at hun forbedrede sit personlige stemmetal med 12.064 stemmer mere end i 2015. Den største fremgang havde hun i Holstebro-kredsen.
 
Du kan gå på opdagelse i alle kandidaterne her ved at søge på for eksempel navn, parti, navn eller opstillingskreds.

Forrige artikel Trods kontroversiel aftale: Villum Christensen dropper at blive borgmester Trods kontroversiel aftale: Villum Christensen dropper at blive borgmester Næste artikel Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil ikke være leder af Liberal Alliance Simon Emil Ammitzbøll-Bille vil ikke være leder af Liberal Alliance