K-politiker får frataget ordførerskaber efter grænseoverskridende adfærd

METOO: Konservatives folketingsmedlem Orla Østerby bliver nu frataget sine ordførerskaber efter en række episoder med grænseoverskridende adfærd.

Orla Østerby (K) får frataget sine politiske ordførerskaber efter en række episoder, hvor han har udvist grænseoverskridende adfærd overfor sin partikollega Brigitte Klintskov Jerkel (K).

Det skriver Konservative i en pressemeddelelse.

Brigitte Klintskov Jerkel har tidligere fortalt offentligt om episoderne, men det er først nu, hun sætter navn på manden. Det sker, efter hun blev kontaktet af et medie, som fortalte hende, at de ved, at det er Orla Østerby.

"Partiet kan på ingen måde acceptere, at man fysisk og verbalt udsætter en anden for grænseoverskridende adfærd. Derfor fratager vi nu Orla Østerby sine ordførerskaber," siger gruppeformand Mai Mercado (K).

Selvom Orla Østerby ikke selv kan huske de konkrete episoder, har han undskyldt, at berøringerne er opfattet som grænseoverskridende. 

"Det må være sket i misforstået kækhed, som så slet ikke er opfattet sådan. Det beklager jeg dybt. Vi lever jo i en tid, hvor mange må lære noget i forhold til, hvordan adfærd opfattes. Ledelsen har besluttet at fratage mig mine ordførerskaber, og det har jeg nu taget til efterretning," siger Orla Østerby. 

Accepterer undskyldningen
Brigitte Klintskov Jerkel har tager imod undskyldningen, og det betyder, at hun kan komme videre og fokusere på det politiske arbejde.

"Jeg er glad for, at partiets ledelse har håndteret sagen, som de har gjort. Det er ikke nemt at stille sig frem og fortælle om den slags episoder," siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Konservative vil nu igangsætte en række initiativer, der skal komme krænkende adfærd i den Konservative folketingsgruppe til livs. Blandt tiltagene findes en whistleblower-ordning og en intern undersøgelse af omfanget.

Orla Østerby var ordfører for landbrug og fødevarer, energi og forsyning, landdistrikter og småøer, kommunal, kirke
og idræt.

Forrige artikel Joy Mogensen åbner for flere musicals på Det Kongelige Teater Joy Mogensen åbner for flere musicals på Det Kongelige Teater Næste artikel Dagens overblik: Regeringen indfører nye restriktioner, hvis smittekurven ikke vender de næste par dage Dagens overblik: Regeringen indfører nye restriktioner, hvis smittekurven ikke vender de næste par dage