Sponsorer er ramt: Kollerup åbner for at rette kviklånslov

SELVMÅL: Kviklånsloven skal revideres, så banker bedre kan sponsorere sportsklubber, som før loven trådte i kraft. Det mener Venstre. Erhvervsministeren åbner for at ændre loven, men har endnu ikke fundet en dato i kalenderen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) melder sig nu klar til at revidere loven om kviklån.

Det meddeler han i et svar til Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

Loven, der trådte i kraft 1. juli, har medført, at sportshold, som har sponsorater fra både banker og spilfirmaer, er havnet i en alvorlig kattepine.

Sponsorerne må nemlig ikke optræde side om side på holdenes trøjer, fordi banker ikke må reklamere sammen med gamblingsreklamer.

Lovindgrebet har blandt andet ført til, at Arbejdernes Landsbanks sponsoraftale med både herre- og damelandsholdet i fodbold nu er suspenderet på fjerde måned, da landsholdet også er sponsoreret af Danske Spil.

"Jeg har noteret mig, at man i den finansielle sektor har tilkendegivet, at de føler sig nødsaget til at trække sig fra flere af deres sponsorater i dansk idræt. I regeringen er vi åbne over for at finde en løsning på sponsorater af sportsklubber og foreningsliv, men det kræver selvfølgelig opbakning i aftalekredsen," skriver Simon Kollerup i svaret til Torsten Schack Pedersen, der har sendt en byge af spørgsmål afsted om problemstillingen til ministeren.

V savner handlekraft
Det svar stiller dog ikke Torsten Schack Pedersen tilfreds.

For allerede i midten af september mødtes Simon Kollerup med partierne bag aftalen, og siden er der ikke sket noget, lyder kritikken.

"Vi har haft møder om den her sag, og efter mødet 17. september lovede han at vende tilbage, fordi det giver kæmpe problemer for mange sportsklubber. Den nuværende situation er meget uholdbar, og det kan koste sponsorater for både dansk elite og breddeidrætten," siger Venstres erhvervsordfører og tilføjer:

"Det er en stor sag, men der er ikke sket noget siden 17. september. Derfor har jeg stillet spørgsmål for at ryge ministeren ud. Vi skal have løst problemet.”

Venstre stemte selv for loven. Men Torsten Schack Pedersen understreger, at det primære formål var at forhindre bettingreklamer og kviklånsreklamer i samme reklameblok, når der vises sport i fjernsynet.

"Hvis alle pengeinstitutterne de facto får forbud mod at sponsere sportshold, mangler der penge i idrætten, og så får sportsklubberne kæmpe problemer. Jeg er ikke interesseret i, at det her skal koste idrætten dyrt," siger han.

Derfor er det nødvendigt at ændre reglerne hurtigst muligt, mener han.

"Der er brug for et kraftigt servicetjek af de her regler. Det var ikke årsagen til, at vi gik med i den aftale. Vi var bekymrede for et markedsføringsforbud. Det er vi blevet bekræftet i, og det håber vi, at der er flere i aftalekredsen, der er enige med os i," siger Torsten Schack Pedersen.

Ingen dato i kalenderen
Selvom Simon Kollerup åbner for at justere lovgivningen på området, har ministeren endnu ikke kunnet finde tid i kalenderen til yderligere drøftelser siden mødet 17. september.

"Aftalepartierne bag loven mødtes 17. september 2020 for at drøfte udfordringerne med sponsorater i dansk idrætsliv- og foreningsliv, og jeg planlægger yderligere drøftelser i aftalekredsen, så vi i fællesskab kan finde en holdbar løsning på situationen," skriver Simon Kollerup i et andet svar til Torsten Schack Pedersen, der fortsætter:

"Som bekendt overskygger covid-19-situationen og påkrævede tiltag i den forbindelse mange andre forhandlinger, og derfor er aftalepartierne heller ikke indkaldt til næste møde endnu."

Erhvervsordføreren for landets største oppositionsparti har ligeledes spurgt ministeren, hvor stort et beløb dansk idræts- og foreningsliv går glip af, hvis bankerne ser sig nødsaget til at trække sig som sponsorer på grund af uklarheder.

Erhvervsministeriet kender ikke til en sådan opgørelse.

"For så vidt angår Superligaen har DIF dog oplyst, at de samlede banksponsorater udgør cirka 70-80 millioner kroner årligt ud af en samlet sponsor- og reklameindtægt på omkring 584 millioner kroner. Der er dog kun tale om et estimat af de samlede indtægter," lyder det i svaret fra Simon Kollerup.

Forrige artikel Bredt flertal enige om milliardstort rygstød til dansk økonomi: Resten af de indfrosne feriepenge udbetales Bredt flertal enige om milliardstort rygstød til dansk økonomi: Resten af de indfrosne feriepenge udbetales Næste artikel Heunicke vil indkalde til forhandlinger om medicinsk cannabis Heunicke vil indkalde til forhandlinger om medicinsk cannabis