L 102 (Justitsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om tv-overvågning. (Styrkelse af trygheden og sikkerheden, herunder udvidelse af adgangen til tv-overvågning for private og offentlige myndigheder samt obligatorisk registrering af tv-overvågning).

Formålet med lovforslaget er at følge op på den del af regeringens udspil fra den 10. oktober 2019 om tryghed og sikkerhed i det offentlige rum, der omhandler øget overvågning.

Lovforslaget indebærer, at private og offentlige myndigheders muligheder for at tv-overvåge arealer omkring egne indgange og facader udvides, og at kommuner får mulighed for at foretage tv-overvågning af offentligt tilgængelige områder.

Derudover indebærer lovforslaget, at det bliver obligatorisk for private og offentlige myndigheder at registrere sig i politiets register over tv-overvågningskameraer (POLCAM).

Lovforslaget indebærer endvidere, at politiet i særlige tilfælde får adgang til at meddele tilladelse til, at private kan foretage tv-overvågning i nærmere bestemt omfang, og at der i visse situationer gives mulighed for at opbevare visse optagelser med personoplysninger i længere tid end de nuværende 30 dage.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)









0:000:00