Lars Weiss er ny overborgmester i København

UDPEGET: Socialdemokratiet har valgt Lars Weiss som ny overborgmester i København. Han er valgt uden modkandidat og dermed er næste uges delegeretmøde aflyst. 

Det blev ikke til et internt kampvalg i Socialdemokratiet om overborgmesterposten i København. 

Det står klart efter, at Lars Weiss, der siden Frank Jensens exit fra Rådhuset har været udnævnt til fungerende overborgmester, officielt er udpeget af Socialdemokratiet i København til posten. 

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Lars Weiss meddelte torsdag, at han ønskede at fortsætte på posten frem til næste års kommunalvalg, men partiets kandidatudvalg havde indtil fredag klokken 12.00 mulighed for at kaste andre kandidater i overborgmesterpuljen.

Men da ingen modkandidater meldte sig, kan Lars Weiss fortsætte på posten, og det planlagte delegeretmøde næste tirsdag er derfor aflyst.

Nu udestår kun den officielle velsignelse fra Københavns Borgerrepræsentation. Det sker på et møde torsdag 29. oktober.

"København er en fantastisk by. Mit parti har i mere end 100 år drevet udviklingen i København, og den opgave tager jeg på mig frem mod næste kommunalvalg," siger Lars Weiss og fortsætter:

"For mig er der ét mål, som overskygger alle andre: At kæmpe for, at byen ikke knækker over – at København bliver ved med at være en rummelig by, som giver muligheder til alle og hvor der er plads til alle, uanset indkomst og social status. Det er først og fremmest det, jeg vil stå for i den periode, jeg er overborgmester."

S-formand er tilfreds
Lars Weiss, der indtil skiftet var gruppeformand for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus, blev som 1. viceborgmester automatisk midlertidig overborgmester, da Frank Jensen trak sig fra posten. 

Og det glæder Jan Salling, der er formand for Socialdemokratiet i København, at Weiss nu kan fortsætte arbejdet. 

"Lars er en holdspiller, han er kendt og vellidt for at lytte og inddrage både politiske medspillere og modstandere og for at kunne få enderne til at mødes. Det er det, der skal til for at kunne indgå gode, holdbare aftaler for vores by," siger han. 

Forrige artikel Totalt uacceptabelt: Regionerne vil sætte ind mod sexisme i sundhedsvæsenet Totalt uacceptabelt: Regionerne vil sætte ind mod sexisme i sundhedsvæsenet Næste artikel Gense pressemødet, hvor Mette Frederiksen indfører nye coronaregler: Gense pressemødet, hvor Mette Frederiksen indfører nye coronaregler: "Situationen er meget alvorlig"