Se pressemødet om vaccineplanen: "Det bliver en gamechanger"

TV: I bedste fald kan de første vacciner leveres til Danmark i slutningen af december, men der er stadig lang vej tilbage til hverdagen før corona. Det sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og myndighederne på et pressemøde om strategien for den kommende vaccinationsindsats. Se det her. 

“Når vi har vaccinen, bliver det en gamechanger. Vi får et afgørende våben mod covid-19, som vi ikke hidtil har haft.”

Det sagde sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) torsdag ved et pressemøde, hvor han sammen med sundhedsmyndighederne lagde den foreløbige plan frem for, hvordan den danske befolkning kan blive vaccineret mod coronavirus.

Optimalt kan de første vacciner blive leveret til Danmark inden jul. Men derefter vil der formentlig gå et godt stykke tid, før vi igen kan leve normalt, lød budskabet fra flere af deltagerne.

Slutspurt
"Vi er i slutspurten før målstregen," sagde direktøren i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz, om udsigten til en godkendt vaccine, men han opfordrede samtidig til at "vende skråen" og vente på de endelige godkendelser.

Søren Brostrøm vil være glad, hvis han kan trykke sundhedsministerens hånd inden for et år fra nu.

Se pressemødet i videoen ovenfor eller få de vigtigste oplysninger om hvem, hvordan og hvornår her:

 

,

Forrige artikel Regeringen præsenterer plan for vaccination mod corona i Danmark Regeringen præsenterer plan for vaccination mod corona i Danmark Næste artikel Her er vaccineplanen: Alle danskere får tilbudt en gratis og frivillig vaccination Her er vaccineplanen: Alle danskere får tilbudt en gratis og frivillig vaccination