Se dagens pressemøde med Heunicke og Brostrøm: "Smittestigningen lader til at være bremset op"

Corona-pressemøde: Regeringen og myndighederne kommer med opdatering

Posted by Altinget.dk on Friday, August 21, 2020

PRESSEMØDE: På fredagens pressemøde kunne sundhedsminister Magnus Heunicke fortælle, at den seneste smittestigning er bremset, og at Danmark sammen med EU har indgået en forhåndsaftale om en kommende vaccine mod Covid-19. Transportminister Benny Engelbrecht og en række myndigheder deltog også.

De seneste ugers smittestigning lader til at være bremset op.

Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde om Covid-19-situationen. Ifølge ministeren ligger kontakttallet på 1. Kontakttallet angiver, hvor mange personer hver coronasmittet giver virus videre til.

På pressemødet meddelte sundhedsministeren også, at regeringen sammen med EU har indgået forhåndsaftale med firmaet Astrazeneca om en fremtidig Covid-19-vaccine. Aftalen betyder, at Danmark vil kunne vaccinere to millioner mennesker, hvis vaccinen bliver godkendt.

Gratis mundbind til udsatte
På pressemødet deltog også transportminister Benny Engelbrecht (S), som fortalte om det påbud om mundbind i al offentlig transport, som træder i kraft lørdag.

Påbuddet kommer også til at gælde i blandt andet private turistbusser, taxa’er og i flekstrafik. Der skal også bæres mundbind på alle togstationer, busstoppesteder og letbanestoppesteder.

Regeringen meddelte fredag, at de har lavet en aftale med landets kommuner om, at udsatte personer kan få gratis mundbind, hvis deres økonomi gør det svært at få råd til at købe selv.

Forrige artikel Enhedslisten vil give a-kasserne ansvaret for ny ret til tidligere pension Enhedslisten vil give a-kasserne ansvaret for ny ret til tidligere pension Næste artikel Se V-pressemødet: En strammere udlændingepolitik og en stærkere statsrevisor Se V-pressemødet: En strammere udlændingepolitik og en stærkere statsrevisor