Merete Riisager vil være landsformand for LA

FORMANDSSKIFTE: Tidligere undervisningsminister Merete Riisager stiller op som landsformand for Liberal Alliance. Hun vil overtage landsformandsposten fra Leif Mikkelsen, som har valgt ikke at genopstille.

Merete Riisager gør comeback i dansk politik, efter hun har annonceret, at hun går efter landsformandsposten i Liberal Alliance.
Merete Riisager gør comeback i dansk politik, efter hun har annonceret, at hun går efter landsformandsposten i Liberal Alliance.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Jon Michelsen

Merete Riisager (LA) melder sig klar som landsformand for Liberal Alliance. Nuværende landsformand Leif Mikkelsen (LA) har meddelt, at han vil gå på pension.

Det skriver partiet på Twitter.

Leif Mikkelsen genopstillede ikke ved folketingsvalget i juni. Han var fra 2001 til 2007 folketingsmedlem for partiet Venstre, og senere var han folketingsmedlem for partiet Liberal Alliance fra 2011 til 2019.

”Leif Mikkelsen har været med helt fra partiets begyndelse og har utrætteligt arbejdet for den liberale sag. Vi skylder ham en stor tak for hans mangeårige indsats. Heldigvis har Merete tilkendegivet, at hun ønsker at stille op til posten som landsformand,” siger Liberal Alliances gruppeformand, Ole Birk Olesen, i en pressemeddelelse ifølge Politiken.

Landsformanden stopper efter 11 år på posten.

Merete Riisager vil være landsformand
Den tidligere undervisningsminister har meldt sin interesse i kølvandet på Leif Mikkelsens fratrædelse som landsformand.

"Jeg stiller op til landsformandsposten, fordi jeg mener, at der lige nu er mere behov for Liberal Alliance end nogensinde," siger hun i pressemeddelelsen.

Liberal Alliance mistede for nylig profiler som Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, der begge har meldt sig ud af partiet.

"Systempartierne skal have kamp til stregen. Danmark blev rigt, trygt og velfungerende gennem foretagsomhed, foreningsliv og frihedsrettigheder, og Liberal Alliance spiller en vigtig rolle i kampen for denne gyldne opskrift," siger Merete Riisager og fortsætter yderligere i pressemeddelelsen:

"Jeg ønsker at hjælpe Alex, Ole og Henrik ved at samle det liberale bagland om denne opgave," siger Merete Riisager med henvisning til LA's tre resterende medlemmer af Folketinget, Alex Vanopslagh, Ole Birk Olesen og Henrik Dahl.

Ved et ordinært landsmøde til foråret skal partimedlemmerne dermed vælge ny landsformand. Her får Merete Riisager muligheden for at blive landsformand for partiet.

Hun var undervisningsminister fra 28. november 2016 til 27. juni 2019. I 2011 blev hun folketingsmedlem for Liberal Alliance, hvor hun blandt andet var børne- og undervisningsordfører.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leif Mikkelsen

Fhv. landsformand (LA), fhv. MF (V og LA), gruppeformand & medlem af Folketingets Præsidium
landmand (Asmildkloster Landbrugsskole 1973)

Merete Riisager

Forfatter, foredragsholder, fhv. undervisningsminister (LA), fhv. direktør, Dansk Svømmeunion
cand.mag.pæd. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00