Messerschmidt giver EU-faklen videre til Alex Ahrendtsen

ORDFØRER: I Dansk Folkeparti er Alex Ahrendtsen ny EU-ordfører. Det bliver dog i tæt samarbejde med Morten Messerschmidt (DF) og EU-parlamentariker Peter Kofod (DF).

Alex Ahrendtsen (th) overtager Dansk Folkepartis EU-ordførerskab fra Morten Messerschmidt (tv), men det kommer til at ske i tæt samarbejde med den afgående ordfører.
Alex Ahrendtsen (th) overtager Dansk Folkepartis EU-ordførerskab fra Morten Messerschmidt (tv), men det kommer til at ske i tæt samarbejde med den afgående ordfører.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Holst Jensen

Alex Ahrendtsen er ny EU-ordfører i Dansk Folkeparti. Han overtager posten fra Morten Messerschmidt, der har haft ordførerskabet i halvandet år.

Skiftet sker efter aftale med Messerschmidt.

”Jeg kom tilbage fra min sygdomsorlov og havde ikke så meget lyst til kulturområdet længere. Det ville Morten gerne have, og så talte vi om muligheden for, at jeg kunne overtage EU,” siger Ahrendtsen.

Ahrendtsen blev derfor kørt langsomt ind på området gennem en plads i Folketingets Europaudvalg samt gennem samtaler med sin læremester, Morten Messerschmidt.

”Jeg synes udvalget er et sjovt sted at være, ligesom det er udfordrende og kompliceret,” siger Ahrendtsen.

Derfor aftalte de to før jul, at Alex Ahrendtsen kunne overtage ordførerskabet i løbet af januar.

Europæisk treenighed
Den nye ordfører kommer ikke med samme praktiske erfaring på området, som den afgående med 10 år i Europa-Parlamentet har, men han får til gengæld rig mulighed for at trække på Morten Messerschmidts viden.

Sammen med partiets mand i Europa-Parlamentet, Peter Kofod, kommer de til at have ugentlige snakke om dagsordenen i både EU-Parlamentet og i Europaudvalget.

”Jeg har etableret et meget tæt samarbejde med de to, så vi sikrer, at vi hele tiden stemmer og tænker ens,” siger Ahrendtsen, der undrer sig over, at andre ikke gør det samme.

”Det, vi oplever, er, at de øvrige partier stemmer anderledes i Folketinget, end de gør i Europa-Parlamentet. Det er underligt, synes vi. Vi vil gerne have, at der er sammenhæng,” siger han.

Udover posten som EU-ordfører, er Ahrendtsen også boligordfører, bygningsordfører, folkeskoleordfører og udviklingsordfører. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Ahrendtsen

MF (DF), medlem, Nationalbankens repræsentantskab
cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk (Odense Uni. 1996)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00