Debat

Messerschmidt: Medier nægter borgerne en saglig debat om Ungarn

DEBAT: Det er efterhånden umuligt at få en saglig diskussion om Ungarn og landets premierminister, Viktor Orbán, skriver Morten Messerschmidt (DF).

Alle journalister har forlængst afgjort, at Ungarn har udviklet sig til et halvdiktatur, skriver Morten Messerschmidt.
Alle journalister har forlængst afgjort, at Ungarn har udviklet sig til et halvdiktatur, skriver Morten Messerschmidt.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Morten Messerschmidt (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet 

Alle journalister, som beskæftiger sig med EU eller med Europa, har forlængst afgjort, at Ungarn har udviklet sig til et halvdiktatur, for det mener alle de andre journalister.

De gider ikke undersøge sagen, det hele er soleklart, og når de går til tasterne eller står med mikrofonen, aflirer de igen og igen remser om Viktor Orbáns højrepopulistiske angreb på studenter, muslimer, sigøjnere, dommere, ngo'er, homoseksuelle, EU-kommissærer, afrikanere – og nu også jøder.

Udnytter Orbán antisemitismen? 
Det er påfaldende, at når de omtaler den ungarske regerings politiske konflikt med den ungarskfødte multimilliardær George Soros, bliver det altid nævnt, at George Soros er jøde. Den underliggende hensigt – som jeg opfatter den – er at fremstille den ungarske regerings, Viktor Orbáns og hans parti Fidesz' kritik af George Soros og hans enorme indflydelse som et udslag af antisemitisme.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til: [email protected]

I Jyllands-Postens ledere kan man både 20. februar og 6. marts på lederplads finde formuleringer som "I Ungarn kører regeringschefen Viktor Orbán helt bevidst en antisemitisk kampagne mod finansmanden George Soros".

Og når den ungarske regering hævder, at George Soros fører en bevidst politik for at øge masseindvandringen til Europa, kommenterer Jyllands-Posten: "Påstandene, de kommer med, er nonsens. De spiller også med den latente antisemitisme: Soros er jøde, holocaust-overlevende og passer som velhaver perfekt ind i skabelonen".

Hverken George Soros' plan eller dens version i EU-kommissærernes forsøg på at tvangsfordele 160.000 migranter blev til noget. Og det kan vi i høj grad takke Ungarn og Viktor Orbán for.

Morten Messerchmidt (DF)
MEP

Nu skal jeg slet ikke forklejne, at der blandt de europæiske landes befolkninger stadig findes en latent antisemitisme. Men udnytter Viktor Orbán den? Hvorfor hører vi ikke, hvad han selv mener om den anklage?

Lad mig citere Viktor Orbán i et interview med Welt am Sonntag, hvor han svarer på beskyldningerne om, at kampagnen mod George Soros' indvandrings-planer for Europa har antisemitiske undertoner:

"Ungarns jødiske samfund er under beskyttelse af Ungarns regering. Desuden fører vi en konsistent pro-israelsk udenrigspolitik. Vi mener, at ikke alene er det vigtigt for Europas jøder, at der findes en jødisk stat, men også, at Israels sikkerhed bør betragtes som et kardinalpunkt for Europas stabilitet. Engang trivedes antisemitismen også hos det kristne højre i Ungarn, men vi har rullet den tilbage. I dag har antisemitismen en anden karakter: Hadet mod jøder og Israel bliver nu importeret til vores lande gennem migration. Derfor er antisemitismen på fremmarch i Vesteuropa, mens den fortsætter sin tilbagegang i Øst- og Centraleuropa."

Og som formanden for det jødiske samfund i Ungarn, András Heisler, siger til den israelske avis Haaretz:

"I Ungarn forekommer der ingen fysiske angreb på jøder. Ingen. Punktum. Vi kan gå trygt rundt med vores kippa på gaden."

Soros' plan
Og er det ikke muligt, at Ungarns regeringskampagne mod George Soros skyldes hans politik og ikke hans jødiske oprindelse? At det ikke er "sammensværgelsesteorier" og "nonsens", som Jyllands-Posten skriver, at George Soros med sin formue på 170 milliarder kroner har en uforholdsmæssigt stor magt til at fremme sin "plan" for indvandring til Europa? Fandtes den plan aldrig?

Det siger George Soros ellers selv:

"EU må acceptere mindst en million asylansøgere om året i al overskuelig fremtid. Og for at gøre det må byrden fordeles ligeligt".

"EU bør udbetale 112.000 kroner om året i to år for hver asylansøger til dækning af bolig, sundhed og uddannelse og for at gøre det mere tiltrækkende for medlemsstaterne at godtage flygtninge".

"Asylansøgerne skal have sikre rejseveje fra Grækenland og Italien til værtslandene ... Næste logiske skridt er at udvide disse sikre rejseveje til nærområderne".

Sådan skrev George Soros i sin erklæring "My plan to solve the asylum chaos" i september 2015.

Hverken George Soros' plan eller dens version i EU-kommissærernes forsøg på at tvangsfordele 160.000 migranter blev til noget. Og det kan vi i høj grad takke Ungarn og Viktor Orbán for.

Og det er vel i grunden også årsagen til, at Ungarn får en så skændigt ensidig behandling, også i de danske medier.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00