Statsministeren advarer: Vi kan være på vej ind i en "mere alvorlig fase"

SMITTE: Med 529 nye smittetilfælde med corona i det seneste døgn og færre test end tidligere, går udviklingen i en bekymrende retning, siger Mette Frederiksen tirsdag.

Kurven over bekræftede tilfælde af coronasmitte ligger fortsat højt, og det sker samtidig med, at antallet af test er lavere end tidligere.

Det bekymrer statsminister Mette Frederiksen (S), som advarede om udviklingen på vej ind til Socialdemokratiets gruppemøde tirsdag. Det skete kort før offentliggørelsen af de nyeste coronatal, som kommer hver dag klokken 14. 

"De nye tal viser et stigende antal smittede og med den alvor i sig, at der testes færre. Det betyder, at den relative andel, der testes positiv, er stigende. Det er bekymrende, og det er også vores vurdering, at vi går potentielt ind i en mere alvorlig fase," sagde Mette Frederiksen.

Ifølge de seneste tal er der 529 nye bekræftede tilfælde i det seneste døgn.

Du kan følge udviklingen i smittetal i de forskellige kommuner med danmarkskortet her, hvor du også finder en almindelig kurve over bekræftede smittetilfælde.

Forrige artikel Vismænd advarer mod at droppe stigende pensionsalder, men der er råd til at justere forsigtigt på planerne Vismænd advarer mod at droppe stigende pensionsalder, men der er råd til at justere forsigtigt på planerne Næste artikel Frederiksen forventer flere sager om krænkelser i Socialdemokratiet Frederiksen forventer flere sager om krænkelser i Socialdemokratiet