Mette Frederiksen og to andre ministre tager til beboermøde i Korsør efter uro

URO: Statsministeren, justitsministeren og boligministeren deltager torsdag aften i et beboermøde ved Motalavej i Korsør, som gennem længere tid har oplevet masseslagsmål og anden uro. Også DF og R har for nylig besøgt stedet, som er blevet centrum for en debat om integration og udsatte boligområder. 

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Det bliver ikke et helt almindeligt beboermøde ved det sociale boligområde Motalavej i Korsør i aften klokken 18.30.

Blandt deltagerne vil nemlig være selveste statsminister Mette Frederiksen (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) og boligminister Kaare Dybvad (S). De tre ministre vil ifølge Ritzau møde op for at tale med beboerne om de uroligheder, der længe har præget området. Og som ifølge politiet kan skyldes en årelang gammel strid mellem to familier med indvandrerbaggrund.

Kjærsgaard og Østergaard på besøg
Motalavej, som i fem år har ligget på regeringens liste over udsatte boligområder, er blevet centrum for en debat om såkaldte ghettoer og om integrationspolitik. 

Mandag besøgte Pia Kjærsgaard og Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti området, og i går onsdag sendte Radikales leder Morten Østergaard live på Facebook fra sit besøg hos formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren, som også er byrådsmedlem for Venstre i Slagelse Kommune. 

Peter Skaarup benyttede besøget til at fortælle, hvad DF mener, der skal gøres ved problemerne:

"Dem, der bor her, har en utryg tilværelse, og det er efter Dansk Folkepartis opfattelse nødvendigt at udvise de mennesker, som ikke gider Danmark. Hvis de gad Danmark, ville det være et dejligt sted for alle, der bor her, men det er det ikke," sagde han til TV 2 Øst.

Boligforening beder om hjælp
Boligformanden Ebbe Jens Ahlgren har i et brev til justitsministeren bedt om politikernes hjælp til at håndtere problemerne. Konkret vil foreningen gerne have bedre mulighed for at kunne smide folk ud af deres bolig hurtigere end i dag, hvor der kan gå lang tid, fra man opsiger lejeren, til vedkommende rent faktisk flytter ud.

"Jeg ser (gerne, red.), at der allerede ved den første strafudmåling i byretten ligger en opsigelse fra dit boligselskab, hvis man bliver dømt en ubetinget fængselsstraf for en grov lovovertrædelse. Så kan personen anke strafudmålingen, men ophævelsen fra dit boligselskab kan de ikke anke. Der skal de fraflytte," foreslår han ifølge DR.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Dybvad

Senior fellow, Kraka, fhv. departementschef, Statsministeriet
cand.polit. (Københavns Uni. 1985)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

0:000:00