Mette Frederiksen slår Ellemann-Jensen stort i ny statsministermåling

DUEL: Mette Frederiksen er betydeligt mere populær blandt danskerne end Venstre-formandskandidaten Jakob Ellemann-Jensen, viser en ny måling. 

Når Jakob Ellemann-Jensen med altovervejende sandsynlighed fra på lørdag kan kalde sig formand for Venstre, skal han i gang med at vinde danskernes gunst. 

Et stort flertal af danskerne vil nemlig hellere have Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som regeringsleder. 

Det viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten. Her svarer hele 37 procent af de adspurgte, at de foretrækker Mette Frederiksen som statsminister, mens blot 24 procent helst ser Jakob Ellemann-Jensen i Statsministeriet, og hver femte vil helst have en helt tredje kandidat. 

”Det er et overbevisende forspring til Mette Frederiksen, specielt i betragtning af et frisk pust som Ellemann ofte bedømmes flot af vælgerne. Ellemann er kvik og humoristisk, men han mangler noget, før han vokser ind i rollen som statsministerkandidat," siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein. 

Artiklen fortsætter under grafikken.

Hvem foretrækker danskerne som statsminister?

Frederiksen er gået frem
Den socialdemokratiske statsministers markante forspring bliver ikke mindre af, at hun nyder sin største opbakning blandt danskerne siden februar 2017, hvor 38 procent af danskerne foretrak hende som statsminister. 

Siden da har hun kortvarigt været nede på 26 procent i popularitetsmålingerne, men siden Altinget i 2015 begyndte at måle, hvem danskerne helst ser som statsminister, har Frederiksen hele tiden ligget over Venstres formand. 

”Mette Frederiksen havde også hele vejen igennem et forspring til Løkke, men det var sjældent, at det forspring var oppe på 13 procentpoint, som hun nu har i forhold til Ellemann," siger Erik Holstein. 

Thulesen er helt ude
Selvom hver femte dansker hellere ser en anden kandidat end de to mest oplagte i Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen som næste statsminister, er der ingen andre, der nyder tilnærmelsesvis lige så stor opbakning som de to.

Tre procent foretrækker ifølge målingen Inger Støjberg, mens blot 2,6 procent ser Kristian Thulesen Dahl som det bedste bud på en statsminister.

”I en periode var der en ret stor gruppe vælgere, der pegede på en tredje statsministerkandidat, og længe havde Kristian Thulesen Dahl en pæn opbakning her. Men troen på Thulesen som statsminister er smuldret helt efter valgnederlaget." 

Forrige artikel Omstridt sag afgjort: Netcompany skal levere digital post til det offentlige Omstridt sag afgjort: Netcompany skal levere digital post til det offentlige Næste artikel Dagens overblik: Mails sår tvivl om Støjbergs forklaring i sag om unge asylpar Dagens overblik: Mails sår tvivl om Støjbergs forklaring i sag om unge asylpar