Nikolaj Villumsen får vigtig position i EU-Parlamentets venstrefløjsgruppe

NY TITEL: Torsdag blev Enhedslistens Nikolaj Villumsen valgt som en del af ledelsen af venstrefløjsgruppen GUE/NGL i Europa-Parlamentet.

Nikolaj Villumsen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Enhedslisten, bliver nu næstformand i Parlamentets venstrefløjsgruppe GUE/NGL
Nikolaj Villumsen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Enhedslisten, bliver nu næstformand i Parlamentets venstrefløjsgruppe GUE/NGLFoto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Venstrefløjsgruppen i Europa-Parlamentet, GUE/NGL, har torsdag sat navne på gruppens ledelse. 

Og blandt de valgte er den danske EU-parlamentariker Nikolaj Villumsen (EL), der bliver en af gruppens fire næstformænd.  

Det oplyser Nikolaj Villumsen til Altinget.  

"Det er en enormt stor ære, og jeg er virkelig glad for, at venstrefløjsgruppen viser mig den tillid. For Enhedslisten er det første gang, vi er i Europa-Parlamentet, og det er vores ønske at styrke den europæiske venstrefløj. Derfor er det en vigtig opgave at være næstformand for gruppen de næste fem år," siger Nikolaj Villumsen.  

Det er en enormt stor ære, og jeg er virkelig glad for, at venstrefløjsgruppen viser mig den tillid.

Nikolaj Villumsen
Medlem af Europa-Parlamentet for Enhedslisten

De andre næstformand er portugiserne Marisa Matias og João Ferreira samt spanske Sira Rego. 
 
Indfører dobbelt formandskab 
Gruppen har samtidig valgt, at formandskabet skal struktureres på samme måde, som man kender det fra den grønne gruppe – altså med et dobbelt formandskab, som består af både en mand og en kvinde.  

Her er valget faldet på tyske Martin Schirdewan og franske Manon Aubry. 

"Vi mener, at det er vigtigt både at have en mand og en kvinde i front, og de har begge nogle kvaliteter, som vil styrke vores gruppe," forklarer Nikolaj Villumsen og fortsætter:  

"Manon har en lang erfaring med at bekæmpe skattely, og Martin har en stærk profil i forhold til at kæmpe for en solidarisk løsning på flygtningekrisen. Så det er to stærke profiler, vi har i front, og det er vi meget stolte af." 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nikolaj Villumsen

MEP (EL), næstformand, Venstrefløjsgruppen, Europa-Parlamentet
BA.mag. i historie (Københavns Uni. 2009)

0:000:00