Nu begynder forhandlingerne om OK20: Her er de fire topforhandlere

PERSONGALLERI: Forhandlingerne om nye overenskomster begynder officielt onsdag. Her er de fire topforhandlere, der skal tage brydekampen om løn- og ansættelsesvilkår for over 200.000 ansatte i industrien.

Lars Sandahl Sørensen tiltrådte som ny administrerende direktør i Dansk Industri i august og skal nu forhandle om nye overenskomster for over 200.000 ansatte. 
Lars Sandahl Sørensen tiltrådte som ny administrerende direktør i Dansk Industri i august og skal nu forhandle om nye overenskomster for over 200.000 ansatte. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Startskuddet til overenskomstfornyelserne på det private arbejdsmarked lyder onsdag, når de helt centrale forhandlinger på industriens område begynder med et sættemøde i Industriens Hus i København. 

Her skal fire topforhandlere fra henholdsvis CO-industri og Dansk Industri tage kampen om nye overenskomstaftaler, som gælder direkte for ca. 6.000 virksomheder og omfatter ca. 230.000 medarbejdere.

Forhandlingerne på industriens område kaldes for 'spydspidsforliget', fordi aftalen lægger niveauet for de efterfølgende forhandlinger i de øvrige brancher som transport, byggeri, handel og service, slagteri, rengøring og byggeri.

Dermed har industriens overenskomst betydning for løn- og ansættelsesvilkår for over 600.000 privat ansatte - og har indirekte også afsmittende effekt på overenskomsterne for de 800.000 offentligt ansatte.

Nedenfor er en kort præsentation af de fire topforhandlere, der onsdag tørner sammen for første gang.

Læs også
 

Lars Sandahl SørensenLars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI
56-årige Lars Sandahl Sørensen tiltrådte som ny direktør i Dansk Industri i august og skal nu i gang med sine første overenskomstforhandlinger af denne kaliber.

DI-direktøren har dog nogen erfaring i at forhandle med fagbevægelsen med i bagagen fra sine år i SAS, hvor han eksempelvis umiddelbart inden skiftet til Dansk Industri landede en ny overenskomst med piloterne for luftfartsselskabet.

Ikke overraskende har Sandahl allerede inden forhandlingernes start talt imod fagbevægelsens ønske om lønstigninger og argumenteret med behovet for en fortsat høj konkurrenceevne, eftersom prognosen for dansk økonomi tyder på, at væksten aftager i de kommende år.

Det har dog vakt opsigt, at Lars Sandahl Sørensen i december gik ud med en markant udmelding om mere øremærket barsel til fædre.

Du kan læse et større portræt af DI-direktøren her

 

Kim GraugaardKim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI
58-årige Kim Graugaard er en mere erfaren OK-rotte og forhandlede sin første overenskomst på plads med forhandlingspartneren i CO-industri allerede i 2004. 

Graugaards karriere begyndte i Dansk Arbejdsgiverforening, men siden 1993 har han betrådt de bonede gulve hos Dansk Industri. Her har han i en lang årrække været ansvarlig for netop overenskomstforhandlinger, ligesom han har deltaget i flere trepartsforhandlinger.

Kim Graugaard er ud over sin rolle som viceadministrerende direktør i Dansk Industri næstformand i Industriens Pension, medlem af Dansk Arbejdsgiverforenings og ATP's bestyrelse samt dommer i Arbejdsretten.

 

Claus JensenClaus Jensen, formand for CO-industri og Dansk Metal
55-årige Claus Jensen har fagligt blod i årerne og er uddannet plade- og konstruktionssmed fra Lindøværftet, hvor han allerede som teenager blev aktiv i det faglige arbejde i Metal Odense.

Han blev senere fællestillidsrepræsentant for de ansatte på Lindøværftet og har siden 2003 været ansat hos Dansk Metal, hvor han fra 2012 også har været formand for de omkring 105.000 metalarbejdere.  

Claus Jensen er kendt som en ligefrem forhandler og er af den tidligere DI-direktør Karsten Dybvad blevet beskrevet som en mand, "som man kan og tør indgå aftaler med".

Udadtil gør han dog en dyd ud af ikke at forhandle i pressen.

"Hvis man skal opnå resultater i svære forhandlinger, kan det ikke hjælpe noget, hvis man render og laller om det i pressen," som han har udtalt i et interview med Altinget.

Traditionen tro har Claus Jensen også holdt kortene tæt til kroppen forud for de aktuelle forhandlingerne. Men det står klart, at CO-industri går efter at sikre solide lønstigninger og andre goder, der kan skabe bedre balance mellem arbejde og fritid for lønmodtagerne, som Claus Jensen udtaler i dette interview med A4 Arbejdsliv.

 

Mads AndersenMads Andersen, næstformand for CO-industri og formand for 3F Industri
50-årige Mads Andersen fra Køge blev i 2007 udpeget til forhandlingssekretær for 3F Industri, hvor han siden 2010 har bestredet formandsposten.

Her står han i spidsen for de næsten 100.000 medlemmer, der består af ansatte i traditionelle erhverv inden for blandt andet energisektoren, plastindustrien og tekstilbranchen. 

Mads Andersen tog sine faglige barneskridt som tillidsrepræsentant for de ansatte på Codan Gummi allerede i 1992, og siden har det faglige arbejde været en fast bestanddel i hans liv. 

Han er ud over at være formand for 3F Industri også formand for Industriens Pension og sidder blandt andet med i hovedbestyrelsen i Fagbevægelsens Hovedorganisation. 

Dokumentation

Køreplan for OK20

Optakten: Mandag 9. december mødtes parterne på byggeriets område som de første for at fastlægge rammerne for overenskomstforhandlingerne. Deres forhandlinger omfatter knap 180.000 lønmodtagere.

Startskuddet: 8. januar indledes forhandlingerne på industriens område med et sættemøde mellem CO-industri og Dansk Industri. Herefter er OK20 officielt fløjtet i gang.

Minimallønsområdet: Parterne i industrien forsøger i løbet af februar som de første at nå et forlig, som er retningsgivende for 260.000 medarbejdere på DI’s medlemsvirksomheder.

Forliget kaldes spydspidsforliget, fordi det udstikker linjen for løndannelsen på hele det såkaldte minimallønsområde, hvor overenskomsten lægger et niveau, som følges op af lokale forhandlinger på de enkelte arbejdspladser.

Normallønsområdet: Efter forliget på industriens område er turen kommet til transportområdet, som omfattere ca. 105.000 lønmodtagere. Her forhandles mellem DI og 3F Transport, som skaber gennembrudsforliget på normallønsområdet, hvor det centrale resultat er direkte styrende for løn- og arbejdsvilkår.

Ketchupeffekten: Samlet vil de to gennembrudsoverenskomster udstikke rammen for cirka 800 overenskomster i DA-regi. I perioden februar-marts forsøger de øvrige brancher at nå til enighed, herunder handel og service, slagteri, rengøring, hotel-restauration og byggeri.

Den nuværende overenskomst udløber 1. marts 2020, men forligsmanden har mulighed for at udskyde en storkonflikt med to gange 14 dage, hvis parterne endnu ikke er i mål med aftalerne til denne dato.

Urafstemningen: Når alle forlig er faldet på plads, sendes resultatet til urafstemning, som forventes afsluttet i april.

Sammenkædningsprincippet: Hvis forhandlerne på et eller flere områder er kørt fast, kan forligsmanden benytte sammenkædningsreglerne til at lave en samlet overenskomstskitse, som sendes til urafstemning blandet medlemmerne. Det betyder i praksis, at stemmerne fra alle medlemmer tælles samlet. Selv om flertallet på et enkelte overenskomstområde stemmer nej, kan et samlet flertal dermed trække resultatet hjem.

Det var det, der skete i 2017, hvor næsten 60 procent af 3F's medlemmer stemte nej, men resultatet blev sikret af en samlet ja-procent på 57 på grund af stort ja-flertal i andre store forbund som HK og Dansk Metal.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Jensen

Forbundsformand, Dansk Metal, formand, CO-industri, bestyrelsesformand, Arbejdernes Landsbank, formand, Industriansatte i Norden, forretningsudvalgsmedlem, FH
plade- og konstruktionssmed (Odense Staalskibsværft 1985)

Kim Graugaard

Viceadm. direktør, Dansk Industri, næstformand for Industriens Pension
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1987)

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør, Dansk Industri, næstformand, PensionDanmark

0:000:00