Nu kan alle voksne danskere blive testet for coronavirus

TEST: I denne uge får alle borgere over 18 år mulighed for at bestille tid til en coronatest i et af de 16 testtelte, som findes rundtomkring i landet.

Alle voksne danskere får nu mulighed for at blive testet for covid-19-sygdommen, som forårsages af coronavirussen.

De skal bare gribe deres Nemid og bestille tid på hjemmesiden coronaprover, hvor der i denne uge åbnes for tidsbestilling for alle borgere over 18 år.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Udvidelsen af testmuligheder er en del af regeringens strategi om at øge antallet af coronatest, lyder det fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

I løbet af den seneste måned er testkapaciteten blevet udvidet i Danmark med blandt andet 16 testtelte rundtomkring i landet. Men indtil nu har det blandt andet kun været borgere med symptomer eller begrundet mistanke om smitte, der har haft mulighed for at blive henvist til en test.

”Hidtil har vi styret adgangen til test ret stramt, men nu har vi kapacitet til at åbne for at lade den enkelte selv vurdere, om man vil testes,” udtaler Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

Allerede mandag morgen blev der åbnet for de 600.000 danske unge mellem 18 og 25 år, mens der i løbet af ugen lukkes op for alle voksnes cpr-numre.

Det er dog ikke hele testkapaciteten, der stilles til rådighed for det nye omfattende udbud af coronatest. Om ugen afsættes i alt 50.000 coronatest til den nye brede målgruppe, mens resten reserveres til at teste andre grupper som for eksempel borgere med symptomer og personale i sundheds- og plejesektoren.

Forrige artikel Regeringen: Danskerne skal sortere deres affald langt mere Regeringen: Danskerne skal sortere deres affald langt mere Næste artikel Folketinget klager til statsministeren over håndtering af EU-politikken Folketinget klager til statsministeren over håndtering af EU-politikken