Prognose: Mette Thiesen står til at ryge ud af Folketinget

PÅ VIPPEN: Ifølge ny prognose ville Nye Borgerlige ikke genvinde sit mandat i Nordsjælland, hvis der var valg i dag. Holder det stik, må Mette Thiesen vinke farvel til Folketinget.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Mette Thiesens (NB) taburet i Folketinget ville vakle under hende, hvis der var valg i dag.

Nye Borgerlige står i øjeblikket ikke til at genvinde det ene mandat i Nordsjællands Storkreds, som Thiesen vandt ved sidste folketingsvalg.

Det viser en ny geografisk prognose for, hvordan partiernes mandater fordeler sig ved et valg nu, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

38-årige Mette Thiesen har været medlem af Nye Borgerlige siden juni 2017, hvor hun tog springet fra Konservative i Nordsjælland. Dermed fulgte hun samme sti som partiformanden Pernille Vermund, der også tidligere var K-kandidat i samme egn.

Fakta
Blå blog: Mette Thiesen
Født 20. december i 1981 i Fredensborg.

Medlem af Folketinget for Nye Borgerlige siden 5. juni 2019
Gruppenæstformand og gruppesekretær i Nye Borgerliges folketingsgruppe fra 2019
Folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds siden 2017
Medlem af Hillerød byråd siden 2014 (skiftede fra Konservative til Nye Borgerlige før kommunalvalget i 2017)

Uddannelse
Læreruddannelsen på N. Zahles Seminarium - 2004-2008.

Erhvervserfaring
Lærer, Engelsborgskolen - 2017-2019.
Konsulent, GRACE Public Affairs - 2017.
Afdelingsleder, Slagslunde Skole - 2016-2017.
Lærer, Vallerødskolen - 2014-2016.
Lærer, Endrupskolen - 2008-2014.

Det var også Mette Thiesen, der var ved Vermunds side, da hun i august samme år, foretog et besøg på Nørrebro, der resulterede i et debatindlæg i Berlingske, hvori hun erklærede bydelen for tabt.

Sidenhen indtog Mette Thiesen også en fremtrædende skikkelse i partiet, og da Pernille Vermund valgte at blive spidskandidat i Sydjyllands Storkreds til folketingsvalget, fik Mette Thiesen rollen som spidskandidat i Nordsjælland.

Her opnåede hun valg i juni 2019 med 4.354 personlige stemmer, hvilket gjorde hende til partiets næstmest populære kandidat målt på stemmetal. Hun blev kun overgået af Pernille Vermund.

Læs hele mandatprognosen på Altinget Christiansborg.

Dokumentation

Bag mandatprognosen

I denne prognose indgår interviews foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/1-20 til 31/3-20 og Epinion i perioden 25/2-20 til 3/2-20 og 10/4-20 til 16/4-20. I alt er 10.590 interviews med i analysen ("Ved ikke" mv. er fraregnet). 

Heraf er der lavet en geografisk prognose, der er vægtet mod Altingets seneste kvalitetsvægtede snit af målinger, hvilket betyder, at usikkerheden er mindre end to procentpoint. Herefter udregnes fordelingen ud fra valgloven, og her er de første mandater meget sikre, mens de sidste er mindst sikre, da meget få stemmer kan afgøre, at de falder et andet sted. Det betyder blandt andet også, at valgkampen kan være med til at flytte nogle af de få stemmer og ændre det øjebliksbillede, som prognosen viser.

Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

Læs hele mandatprognosen på Altinget Christiansborg.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Thiesen

MF (DF)
lærer (N. Zahles seminarium 2008)

0:000:00