Peter Kofod valgt ind i DF's hovedbestyrelse

ÅRSMØDE: Kristian Thulesen Dahl er genvalgt som DF’s formand uden modkandidat, og Peter Kofod rykker ind i partiets hovedbestyrelse.

EU-parlamentariker Peter Kofod (DF) blev lørdag valgt ind i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Det skriver TV 2

Peter Kofod meldte sig som kandidat til en plads i hovedbestyrelsen i en video på Facebook tidligere på måneden, hvor han understregede et ønske om at ”gennemreformere” partiet.

Og det var den samme linje, der gik igen i hans tale inden kampvalget lørdag.

"Det skal være nemmere at blive hørt. Nemmere at være aktiv. Det er baglandet, der er Dansk Folkeparti. Jeg er en fredelig mand. Jeg ønsker hverken konflikter eller ballade. Men jeg føler det som min pligt at være med til at videreudvikle vores parti. Forandring kan være svært, men der er ikke noget alternativ," sagde han fra talerstolen.

Kampvalget stod mellem de to siddende medlemmer, René Danielsson og Carl Christian Ebbesen, der begge var på valg, og Peter Kofod. De tre kæmpede om to åbne pladser i bestyrelsen.

Det blev en sejr til Peter Kofod med 152 stemmer og Carl Christian Ebbesen, der blev valgt ind med 109 stemmer mod René Danielssons 103.   

På årsmødet blev Kristian Thulesen Dahl genvalgt som formand for partiet uden modkandidat.

Forrige artikel EU vil have neutrale organisationer til at dele borgere og virksomheders data EU vil have neutrale organisationer til at dele borgere og virksomheders data Næste artikel Grønlands landsstyreformand væltet som partiformand Grønlands landsstyreformand væltet som partiformand