Podcast: Det er "snæversynet", når den danske regering vil holde EU-budgettet nede

AJOUR: Størstedelen af EU-medlemmerne vil hæve landenes bidrag til budgettet, efter at Storbritannien er trådt ud. Det er Danmark imod, og den tilgang er rystende, mener et dansk-tysk europaparlamentsmedlem forud for det kommende budget-topmøde.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

I slutningen af denne uge skal Mette Frederiksen til Bruxelles for at forhandle EU's kommende rammebudget.

Danmark vil have, at bidraget skal lyde på 1,0 procent af BNI, mens andre vil hæve budgettet til 1,3 procent af BNI. EU-Kommissionen har forsøgt sig med et kompromis på 1,11 procent, som Danmark dog ikke mener er interessant.

Men efter at Storbritannien er trådt ud af Unionen, er der brug for flere penge. Det mener det dansk-tyske europaparlamentsmedlem Rasmus Andresen, der er valgt for De Grønne og sidder i Budgetudvalget.

Han kritiserer den danske linje for at være rystende og snæversynet, og han argumenterer i dette interview for, hvorfor der er brug for flere penge.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Rigsfællesskabets Arktis-strategi vil blive nærlæst af resten af verden Podcast: Rigsfællesskabets Arktis-strategi vil blive nærlæst af resten af verden Næste artikel Podcast: Det ved vi om svindelsagen i Forsvaret efter ny redegørelse Podcast: Det ved vi om svindelsagen i Forsvaret efter ny redegørelse