Podcast: DF står over for et dilemma i forsøget på at genrejse partiet

AJOUR: Skal Dansk Folkeparti rykke længere til højre eller tættere på Venstre i forsøget på at finde tilbage til den vælgeropbakning, som partiet havde før valget?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Meningsmålingerne holder Dansk Folkeparti på under ti procent, og Kristian Thulesen Dahl ligger i den tunge ende af partiledermålingerne.

Normalt har partiet formået at vinde gehør i befolkningen med udlændingepolitiske forslag, men i sidste uge slog det også fejl, da Martin Henriksen foreslog at melde Danmark ud af Europarådet, hvorefter Morten Messerschmidt fulgte op på den udtalelse med en kontramelding.

De metoder, som Dansk Folkeparti tidligere har brugt til at få opmærksomhed, ser ikke ud til at virke lige så godt længere. Samtidig er et af partiets nærmeste allierede, Venstre, internt uenig om, hvor stor betydning udlændingespørgsmålet skal have med Jakob Ellemann i spidsen.

Skal Dansk Folkeparti så rykke længere til højre – og dermed længere væk fra Venstre?

Altinget Ajour ser nærmere på den politiske virkelighed for Dansk Folkeparti sammen med magasinredaktør Esben Schjørring.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Sådan skabte Murens fald det nye Europa – på godt og ondt Ugens EU-podcast: Sådan skabte Murens fald det nye Europa – på godt og ondt Næste artikel Podcast: En ny togkonflikt lurer Podcast: En ny togkonflikt lurer