Podcast: Fagbevægelsens kritik ridser statsministerens fortælling om det polerede socialdemokrati

AJOUR: Mette Frederiksen har gjort sit for at distancere sig fra Bjarne Corydons vækstpolitik og vende tilbage til de socialdemokratiske rødder. Men nu møder statsministeren kritik fra fagbevægelsen om dagpengene, og det er skidt for den fortælling.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Mette Frederiksen har slået fast, at Socialdemokratiet ikke igen vil skrive ind i et regeringsgrundlag, at man i bred forstand vil videreføre den borgerlige regerings økonomiske politik.

Sådan var ordlyden ellers, da Helle Thorning-Schmidt overtog regeringsmagten i 2011. Men med Mette Frederiksen skal de socialdemokratiske dyder tilbage, har hun pointeret.

Læs også

Men den socialdemokratiske leder mødte i sidste uge kritik fra nogle af partiets nærmeste partnere uden for Christiansborg, fagbevægelsen.

Fagbevægelsen mener, at man bør øge kompensationsgraden af dagpengene, så satsen stiger i takt med lønnen på arbejdsmarkedet.

Men det krav er ikke muligt at møde, mener regeringen, og ifølge dagens gæst i Altinget Ajour, magasinredaktør Esben Schjørring, giver det lignelser til Bjarne Corydon.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00