Podcast: Hvor tydeligt skal embedsmænd sige fra over for deres minister?

AJOUR: Instrukskommissionen skal give svar på, hvor meget embedsmændene skal råbe op, hvis lovgivningen bevæger sig på kanten af loven. Altinget Ajour ser også på, hvad årsagen er til, at der over de seneste ti år har været flere kommissioner end før.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Hvis embedsmænd siger fra over for en minister, hvor tydeligt skal de så sige fra?

Det er et af hovedspørgsmålene i den Instrukskommission, der skal forsøge at komme til bunds i sagen om Inger Støjbergs ønske om at adskille alle nyankomne asylsøgende par, hvor den ene part var under 18 år. Vel at mærke uden at gøre undtagelser og uden at behandle sagerne individuelt.

I dagens udgave af Altinget Ajour er Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, gæst og forklarer om den sag.

Han uddyber samtidig, hvad årsagen kan være til, at der fra 2009 til 2019 har været syv kommissioner af denne slags, hvorimod der fra 1999 til 2009 var tre.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Kommer coronakrisen til at sætte sig i hovedet på os? Podcast: Kommer coronakrisen til at sætte sig i hovedet på os? Næste artikel Ugens EU-podcast: Sådan udfordrer det nye fransk-tyske fremstød Danmark Ugens EU-podcast: Sådan udfordrer det nye fransk-tyske fremstød Danmark