Podcast: Klimakrisen er kun toppen af isbjerget

AJOUR: I 2050 er der 9-10 milliarder mennesker på Jorden, og hvis klodens ressourcer skal dække de behov, det medfører, er der behov for at tænke på mere end kun klimaet. Det mener professor fra Københavns Universitet Katherine Richardson.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Hvis man skal sikre en bæredygtig udvikling for alle, er der brug for at tænke på tværs af hele samfundet, ikke kun på enkelte sektorer.

Derfor er det ikke nok kun at fokusere på at løse klimaudfordringerne som nu.

Når verdens befolkning i 2050 er et sted mellem ni og ti milliarder, vil det kræve en stor omstilling, hvis Jordens ressourcer skal dække de behov, det medfører. Både fordi der vil være flere maver at mætte, og fordi flere mennesker oplever en højere levestandard end i dag. Derfor kan man lige så godt tænke alle klodens ressourcer ind, når man forsøger at løse klimakrisen.

Det er nogle af pointerne fra Katherine Richardson, der er professor og leder af Sustainability Science Centre på Københavns Universitet, i en ny bog.

Hun er gæst i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor hun forklarer nærmere om problemet.

'Hvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle?' af Katherine Richardson. 80 sider, udkommer på Informations Forlag 23. januar 2020.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Derfor bliver mindsteløn årets EU-fobi for Danmark Ugens Europa-podcast: Derfor bliver mindsteløn årets EU-fobi for Danmark Næste artikel Podcast: Derfor er den storstilede udligningsreform en utaknemmelig opgave Podcast: Derfor er den storstilede udligningsreform en utaknemmelig opgave
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.