Podcast med coronaoverlæge: Urealistisk med hurtig vaccine – der går let halvandet til to år

AJOUR: En vaccine i år er urealistisk, mener overlæge på Hvidovre Hospital Thomas Benfield. Ud fra et lægeligt synspunkt ser han ikke flokimmunitet som en realistisk løsning på coronakrisen, fordi det vil koste for mange dødsfald.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Efter fem uger med coronavirus i Danmark er overlægerne på de danske hospitaler ved at lære virussen bedre at kende.

I begyndelsen var danske forskere og læger afhængige af beretninger fra eksempelvis Kina, men nu har virussen været så længe i Danmark, at de selv kan drage konklusioner.

Det gør blandt andet, at Thomas Benfield, der er overlæge og forsker på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, afviser, at en vaccine vil være klar til at gøre en forskel på markedet i år, som ellers er blevet rapporteret tidligere.

Benfield forklarer, at han tror, at der nærmere vil gå mellem halvandet og to år, før en vaccine er klar til at gøre en reel forskel. Han mener heller ikke, at strategien om naturlig flokimmunitet i landet er hensigtsmæssig, fordi for mange vil dø af den tilgang.

Samtidig fortæller han spændende nyt om langt større testmuligheder for danskerne i interviewet, som Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, har lavet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Nu er indsatsen imod coronavirussen en politisk kampplads Podcast: Nu er indsatsen imod coronavirussen en politisk kampplads Næste artikel Podcast: Er hvert eneste corona-dødsfald en tragedie? Podcast: Er hvert eneste corona-dødsfald en tragedie?