Podcast med Holstein om finanslov: Ingen har længere lyst til at true med et valg

AJOUR: Der kommer formentlig ingen ultimative trusler til dette års forhandlinger om finansloven, fordi ingen partier har interesse i et valg. Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, varmer op til finanslovsforhandlingerne, der begynder i næste uge.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der kommer formentlig ingen ultimative trusler til dette års forhandlinger om finansloven, fordi ingen partier har interesse i et valg. Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, varmer op til finanslovsforhandlingerne, der begynder i næste uge.

De første møder mellem regeringen og dens støttepartier er blevet skrevet i kalenderen.

Og på et bagtæppe af en økonomi, der ifølge finansministeren har det lidt værre end først antaget, så skal partierne forsøge at blive enige og lande årets finanslov.

Men det bliver ifølge Altingets politiske kommentator næppe voldsomt svært. Det er både I S-regeringens og støttepartiernes interesse at indgå en aftale – der er ikke længere nogen af parterne, der har fordel af et valg.

Erik Holstein er gæst i dagens udsendelse, hvor han forklarer nærmere om regeringens form forud for forhandlingerne, og hvor han ser nærmere på, hvor støttepartierne vil presse regeringen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvem skal bestemme, når den næste epidemi rammer? Podcast: Hvem skal bestemme, når den næste epidemi rammer? Næste artikel Podcast: Corona har ændret regeringens drejebog for klimaet Podcast: Corona har ændret regeringens drejebog for klimaet
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.