Podcast: Møgsager, magtkampe og ministerskift - derfor adskilles miljø og fødevarer igen

AJOUR: Der har været gang i ministersvingdøren i Miljø- og Fødevareministeriet i dets femårige levetid. Nu deles ministeriet op. I dagens udsendelse ser vi nærmere på de mange møgsager og de vanskelige arbejdsvilkår.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Mogens Jensen mistede sit job som fødevareminister efter minkskandalen, og der blev især peget fingre ad embedsværkets betjening af ministeren i kølvandet.

Det er ikke første gang, at det er sket i Miljø- og Fødevareministeriet, der har et spor af møgsager efter sig.

Ministerierne for Miljø og Fødevarer blev lagt sammen i 2015 af Lars Løkke Rasmusen, og på de fem år har ministersvingdøren da også været i gang. I perioden har fem forskellige ministre siddet som fødevareminister.

Nu er det slut med ægteskabet imellem de to områder. Men hvorfor har der været så mange møgsager i det ministerium? Det ser Altingets fødevare- og embedsværksredaktør, Sine Riis Lund, nærmere på i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København Næste artikel Podcast: Sundhedsministerens vigtigste rådgiver stopper midt i pandemien Podcast: Sundhedsministerens vigtigste rådgiver stopper midt i pandemien