Podcast: Derfor er den storstilede udligningsreform en utaknemmelig opgave

AJOUR: Der venter formentlig en masse utilfredse borgmestre, når Christiansborg-politikerne har landet en aftale om udligningsreformen. Altinget Ajour ser nærmere på de mange interesser.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Det er forventeligt, at Socialdemokratiet og Venstre skal forsøge at forhandle sig frem til den nye udligningsordning i løbet af foråret.

Eftersom de to partier har flest borgmestre ude i landet, er det ventet, at de prøver at finde frem til et resultat, hvilket ikke kunne lade sig gøre i 2018, hvor Lars Løkkes Venstre-regering også havde Konservative og Liberal Alliance at tage hensyn til.

Partierne skal i bund og grund finde en ny måde at fordele overskuddet fra de rigeste kommuner til de fattigste, så de økonomiske forskelle i landet bliver udlignet. Men resultatet vil formentlig medføre flere utilfredse borgmestre – enten fordi der blev taget for meget fra dem, eller fordi de fik for lidt.

Altinget Ajour ser nærmere på den sag i dagens udsendelse med kommunalredaktør Kim Rosenkilde.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Klimakrisen er kun toppen af isbjerget Podcast: Klimakrisen er kun toppen af isbjerget Næste artikel Podcast: Podcast: "Alternativets nye leder overtager et parti i overlevelseskamp"