Podcast: Ny regering, men ingen ny udenrigspolitik

AJOUR: Med en verden i opbrud, nye konflikter og nye spillere er det et problem, at den danske regering ikke er gået i gang med at formulere en ny udenrigspolitik.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Den danske regering med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen fik en enorm udenrigspolitisk sejr, da statsministeren først afviste forslaget om, at USA kunne købe Grønland, og siden da udglattede kontroversen med Donald Trump.

Men måske er det også en sejr, der skjuler, at S-regeringen ikke rigtig har fået en selvstændig udenrigspolitik. Og det kan være både problematisk og farligt i en verden i opbrud.

Dagens gæst er Mikkel Vedby Rasmussen, professor i statskundskab og fast skribent i Altinget Magasin. Din vært er Esben Schjørring, redaktør, Altinget Magasin

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Liberal Alliance blev født af kriser og er nu selv i krise Podcast: Liberal Alliance blev født af kriser og er nu selv i krise Næste artikel Podcast: Når krisen rammer, er Christine Lagardes værktøjskasse tom Podcast: Når krisen rammer, er Christine Lagardes værktøjskasse tom
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.