Podcast: OK20 er et spejl af den danske økonomis styrke

AJOUR: Når industriens parter skal forhandle en ny overenskomst, er udfaldet ikke kun vigtigt for arbejdstagerne og -giverne. Resultatet kan også ses som en spejling af den danske økonomi, siger tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

De første forhandlinger om de private overenskomster gik i gang i sidste uge, og den dagsorden kommer formentlig til at præge arbejdsmarkedsområdet resten af vinteren og en stor del af efteråret.

De første forhandlinger imellem industriens parter kaldes et såkaldt spydspidsforlig og kommer til at sætte retningen for mange af de kommende overenskomstforhandlinger.

Udfaldet af møderne har i første omgang stor betydning for 600.000 lønmodtagere på det private arbejdsmarked, men altså også for landets økonomi helt overordnet, fordi resultatet afspejler virksomhedernes tilstand.

Denne udgave af Altinget Ajour er en forsmag på den store optakt til OK20, som Altingets arbejdsmarkedsredaktør, Søren Elkrog Friis, har lavet forud for forhandlingerne.

Med i studiet havde han tidligere Venstre-beskæftigelsesminister og direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jørn Neergaard Larsen, tidligere formand for 3F Poul Erik Skov Christensen samt arbejdsmarkedsforsker fra FAOS Nana Wesley Hansen.

Denne udsendelse præsenterer de mest aktuelle dele af interviewet, mens den fulde udsendelse udkommer tirsdag morgen, hvor snakken også bevæger sig ind på tilstanden for den danske model og de største dramaer.

Hør udsendelsen: Podcast om OK20: Drama, dynamik og snubletråde ved overenskomstbordet

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Derfor ville Mette Frederiksen have ny topchef Podcast: Derfor ville Mette Frederiksen have ny topchef Næste artikel Podcast med Holstein: Der er lang vej, før Ellemanns Venstre-projekt er færdigkomponeret Podcast med Holstein: Der er lang vej, før Ellemanns Venstre-projekt er færdigkomponeret