Podcast om grøn skattereform: Derfor tøver regeringen med CO2-afgiften

AJOUR: Regeringens udspil til en grøn skattereform bringer ikke Danmark i mål. Det mener kritikerne af udspillet heller ikke - men området er komplekst at sætte ind på. Altingets klimaredaktør forklarer udspillet i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Mandag stod skatteminister Morten Bødskov og klimaminister Dan Jørgensen klar til at præsentere regeringens forslag til en grøn skattereform.

Kritikerne var hurtigt ude og dømme udspillet for uambitiøst, men skatteministeren fastslog, at udspillet var det første skridt på området.

Endnu er der for mange ubesvarede spørgsmål til, at man tør at spille ud med mere omfattende regler for især landbruget, og derfor er der brug for mere viden, sagde skatteministeren. I stedet foreslår regeringen en hævet energiafgift.

I dagens udgave af Altinget Ajour forklarer Altingets klimapolitiske redaktør, Morten Øyen, om udspillet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Bliver det røde København mørkerødt efter næste valg? Podcast: Bliver det røde København mørkerødt efter næste valg? Næste artikel Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig