Podcast om stigende udgifter til SU: Skal Danmark tage kampen op med EU-domstolen?

AJOUR: SU-udgifterne til studerende fra andre EU-lande fortsætter med at stige - imod de danske politikeres ønske. Men skal det problem løses, skal kampen formentlig tages i EU. Vil Danmark gøre det?

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

SU-udgifterne til udenlandske studerende fra EU er nu 170 millioner kroner over det loft, som politikerne ellers har vedtaget, og ifølge en ny prognose vil de fortsætte med at stige.

I forligskredsen er man ellers blevet enige om, at udgiften til den gruppe højst må være på 449 millioner kroner.

Men problemet er ikke umiddelbart ligetil at løse. Enten kommer løsningerne til at gå imod EU-retten, eller også må man ændre på det danske SU-system også for danske studerende.

Hvilken vej er regeringen indstillet på at gå? Har de planer om at udfordre EU på spørgsmålet - og hvordan kan de i så fald lykkes med det?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor Altingets forskningspolitiske redaktør, Chris Lehmann, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel EU-podcast: Europas topledere ignorerer Trump og lykønsker Joe Biden EU-podcast: Europas topledere ignorerer Trump og lykønsker Joe Biden Næste artikel Podcast ét år før KV21: Venstre skal finde nye bykonger i en række centrale kommuner Podcast ét år før KV21: Venstre skal finde nye bykonger i en række centrale kommuner
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.