Podcast: Sådan skal ny trepartsaftale sørge for færre fyringer under coronakrisen

AJOUR: Værktøjer som at lade medarbejdere gå kollektivt ned i tid og en højere dagpengesats skal sørge for færre fyringer under coronakrisen. Altingets arbejdsmarkedsredaktør, Søren Elkrog Friis, forklarer aftalen i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Den seneste trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter var svær at lande.

Inden sommerferien måtte en aftale udskydes, og i lang tid så det ud til, at enderne aldrig ville mødes.

Men en god sommerferie fik parterne på andre tanker, og i sidste ende fandt regeringen en erstatning for de hjælpepakker, der udløb ved udgangen af august måned.

Hvordan fungerer den nye løsning så helt præcist? Hvordan har reaktionerne været? Og forsøger fagbevægelsen med den aftale også at gribe om en helt anden dagsorden?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor arbejdsmarkedsredaktør Søren Elkrog Friis er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Kunsten at skynde sig langsomt for at finde en vaccine Ugens EU-podcast: Kunsten at skynde sig langsomt for at finde en vaccine Næste artikel Riisager i podcast: Løsningen på de ulykkelige unges udfordringer skal findes i blå blok Riisager i podcast: Løsningen på de ulykkelige unges udfordringer skal findes i blå blok
Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

Fem store opgaver venter på Dybvads nye skrivebord

FORFREMMELSE: Som ny indenrigs- og boligminister skal Kaare Dybvad favne både den kommunale økonomi og rammerne for det levede liv. Med et kommunalvalg i sigte er der grobund for værdiorienteret substanspolitik.