Podcast: Støttepartier øger krav om økonomisk hjælp til universiteter

AJOUR: Det skal være slut med en af de tilbagevendende slåskampe for universiteterne. SF og Radikale vil droppe det midlertidige tilskud og i stedet gøre taxameterløftet permanent.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Det er for usikker en situation for de danske universiteter, at der igen og igen skal forhandles om taxameterløftet, der sikrer universiteterne cirka 300 millioner kroner til deres samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser.

Det mener SF og Radikale, der vil tage kravet med ind til finanslovsforhandlingerne.

Venstre er heller ikke afvisende over for ideen, mens Socialdemokratiet slet ikke har det midlertidige løft med i det finanslovsudspil, de har præsenteret.

Hvilken betydning har taxameterløftet for universiteterne? Og hvordan stiller regeringen sig over for kravet?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor forskningsredaktør Chris Lehmann er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Trump sætter Mette Frederiksen under pres inden Nato-topmøde Podcast: Trump sætter Mette Frederiksen under pres inden Nato-topmøde Næste artikel Podcast: KL og regionerne i ny magtkamp om sundhedsvæsenet Podcast: KL og regionerne i ny magtkamp om sundhedsvæsenet
Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

FASE 4: Restauranter må holde længere åbent, men forsamlingsforbuddet består, og hårdt ramte brancher skal fortsat have hjælp. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale, regeringen netop har landet med alle Folketingets partier. Se dem alle her.