Podcast: Trump sætter Mette Frederiksen under pres inden Nato-topmøde

AJOUR: Trump vil have en plan fra Danmark om, hvordan man vil nå frem til at bruge to procent af BNP på forsvaret i 2024. Men Danmark og USA er grundlæggende uenige om, hvordan kravet om to procent skal forstås.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Når stats- og regeringslederne fra Nato mødes i begyndelsen af december i London, så har USA sendt et krav afsted.

Kravet er adresseret til de lande, der endnu ikke har gjort klart, hvordan de vil nå frem til at bruge to procent af BNP på forsvar i 2024.

Et af de lande er Danmark, der i 2023 vil bruge 1,5 procent af BNP på forsvarsområdet.

Ved roden af den diskussion er en fundamental uenighed om, hvordan man skal forstå det krav, der blev skrevet ind i Nato-erklæringen fra 2014, der efterfølgende har skabt det amerikanske krav om at bruge to procent af BNP på forsvar.

Altinget Ajour dykker ned i den historie i dagens udsendelse, hvor forsvarsredaktør Andreas Krog er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Ugens EU-podcast: En ny Orban griber magten mod øst, mens Danmark frygter dagpenge over grænser Ugens EU-podcast: En ny Orban griber magten mod øst, mens Danmark frygter dagpenge over grænser Næste artikel Podcast: Støttepartier øger krav om økonomisk hjælp til universiteter Podcast: Støttepartier øger krav om økonomisk hjælp til universiteter
Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

FASE 4: Restauranter må holde længere åbent, men forsamlingsforbuddet består, og hårdt ramte brancher skal fortsat have hjælp. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale, regeringen netop har landet med alle Folketingets partier. Se dem alle her.