Podcast: Vil Folketinget stille Rossen til ansvar, skal det rette blikket mod statsministeren

AJOUR: "Det er mig, der står til ansvar," sagde statsministeren i samrådet om Martin Rossen, da oppositionen ville have svar på den nye stabschefs beføjelser. Fik Frederiksen så lagt låg på sagen?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Siden Mette Frederiksen udpegede Martin Rossen som Statsministeriets nye stabschef, har der været tæt dækning af den nye stilling.

Rossen har fået en plads i de magtfulde regeringsudvalg, Økonomiudvalget og Koordinationsudvalget, som ellers normalt kun er for ministre.

Derfor var Mette Frederiksen kaldt i samråd for at svare på, hvordan Folketinget kan stille Rossen til ansvar for de beslutninger, han træffer. Det spørgsmål besvarede statsministeren med, at hun står til ansvar for de beslutninger, som regeringen træffer.

Hvad er op og ned i sagen om Rossen? Og var Mette Frederiksens svar gode nok til at lægge låg på emnet?

Det handler dagens Altinget Ajour om, hvor forsideredaktør Kristine Korsgaard er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

 

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Har Folketinget for lidt indflydelse på EU's ledelse? Ugens Europa-podcast: Har Folketinget for lidt indflydelse på EU's ledelse? Næste artikel Podcast: Altinget guider dig igennem overraskelser og udeladelser i lovkataloget Podcast: Altinget guider dig igennem overraskelser og udeladelser i lovkataloget
Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

SAMRÅD: Regeringen løfter nu sløret for beregningerne bag finanslovens klimaeffekt. Det sker et halvt år efter, at aftalen blev indgået med politisk pres på for at få konkrete tal på bordet. Regeringen anerkender, at svaret har været usædvanligt længe undervejs.