Praktiserende læger lyn-implementerer videokonsultationer

VIDEO: For at bremse coronasmitten har PLO og Danske Regioner aftalt at fremskynde, at patienter via deres smartphone kan få videokonsultationer med deres egen praktiserende læge. En mindre gruppe læger tester systemet allerede næste uge.

Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det bliver ikke kun danskernes arbejdsmøder, der i stigende grad foregår via video på grund af coronasmitten.

Går alt vel, vil stadigt flere syge danskere i løbet af de næste uger kunne erstatte deres fysiske lægebesøg med en videokonsultation med deres egen praktiserende læge.  

Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation har netop aftalt at fremskynde denne service på grund af den ekstraordinære situation, hvor Danmark lukkes ned for at bremse coronapandemien.

”I næste uge tester først 10 læger systemet. Dernæst så tester vi det med 50 læger, før vi sætter endnu flere læger på,” siger Jonatan Schloss, der er direktør i PLO.  

Konsultation skal først aftales
Målet er, at hovedparten af landets cirka 3.400 praktiserende læger kan lave videokonsultationer med deres patienter.

PLO og Danske Regioner vil løbende melde ud, i takt med at appen bliver gjort tilgængelig for patienterne.

I praksis kommer det til at foregå via den eksisterende app "Min Læge", som de praktiserende læger har stillet til rådighed i over et år. Her kan man i dag bestille tid hos lægen, skrive korte mails til lægen og forny recepter. 

I løbet af kort tid vil appen få en knap, der viser muligheden for videokonsultation, der dog stadig først skal aftales med lægen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jonatan Schloss

Kommunaldirektør, Egedal Kommune
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995)

0:000:00