Radio24syv genoplives i ny app: "Et forsøg på merkantilt gravrøveri"

COMEBACK: En ny app med navnet 24syv er det, Radio24syv aldrig nåede at blive, fordi politikerne spændte ben, lyder det fra Berlingske Media, der er medejer. Tidligere kanalchef for radioen er ikke begejstret.

Et år efter at Radio24syv forstummede på FM-båndet, kan man igen lytte med.

Dog ikke i radioen, men på mobilen. Nyhedsapp’en Listen to News skifter nemlig navn til 24syv.

I samme ombæring bliver app'en hjemsted for både det samlede arkiv og de videreførte programmer, såsom "Det, vi taler om" og "Cordua og Steno", der overlevede radiokanalens lukning.

Men det bliver ikke med en relancering af Den Korte Radioavis eller opfindelsen af nye formater. Formålet med app'en er nemlig ikke at skabe men at kuratere podcasts til lytterne – med nyheder og aktualitet i højsædet. Det fortæller direktør og medstifter Christian Grønlund.

"App'en er skabt ud fra idéen om, at det skal være lige så nemt at lytte til nyheder og podcasts, som det er at lytte til musik på Spotify eller se en tv-serie eller film på Netflix," siger han.

"Hvis du lytter til eksempelvis P1 Morgen, vil der typisk være 17 emner over tre timer. Men måske er det kun tre eller fire, der er interessante for dig. Det er det, vi prøver at ramme med vores kuratering. Vi kommer med bud på, hvad for nogle emner ud af hele podcasts, som kunne være interessante for dig."

Nogle vil være skuffede
Radio24syv sendte sidste gang 31. oktober 2019 efter at have tabt et udbud om en ny dab-kanal til Radio Loud.

Nederlaget skete oven på en beslutning om ikke at søge om en fornyelse af FM-sendetilladelsen grundet et politisk krav om, at 70 procent af kanalens redaktion skulle sidde mindst 110 kilometer væk fra hovedstaden. En proces, der har været udsat for kras kritik.

Christian Grønlund anerkender, at nyheden om 24syvs genopståen måske vil skuffe visse fans af den gamle radiokanal.

"24syv er et stort navn," siger han.

"Men det ændrer ikke på, at vi glæder os helt vildt til at videreføre vores ambitioner med en app med navnet 24syv."

Direktøren peger på, at Radio24syv allerede var på en rejse mod den mobilapp, der nu lanceres, inden de slukkede mikrofonerne.

"Det er der, lytterne er nu. Og det er den rejse, vi viderefører," siger Christian Grønlund.

"Det er med en anerkendelse af, at der helt sikkert vil være nogle, der både er kede af det og skuffede over, at 24syv ikke er det samme, som det var engang. Det bliver det heller ikke."

"Politikerne spændte ben"
Berlingske Media ejer 60 procent af det nye 24syv, ligesom det er mediekoncernen, der i første omgang har videreført en række af radioprogrammerne som podcasts. 

Anders Krab-Johansen er koncernchef i Berlingske Media og forhenværende bestyrelsesformand for Radio24syv.

Han mener, at "det nye 24syv er det, Radio24syv aldrig nåede at blive, fordi politikerne spændte ben":

"Vi havde store planer for Radio24syvs mobile tilstedeværelse, som aldrig blev indfriet. Det nye 24syv har lige præcis den teknologi, som vi ville være gået videre med, hvis ikke Radio24syv var blevet lukket," siger han i en pressemeddelelse.

Én af nøglemændene bag hendengangne Radio24syv, forhenværende kanalchef Mikael Bertelsen, kalder dog den nye app for "et forsøg på merkantilt gravrøveri".

"Flere har spurgt om Mads Brügger (også forhenværende kanalchef, red.) og jeg er involveret i en ny app, som Berlingske Media lancerer under navnet 24syv," skriver han torsdag aften på Facebook.

"Vi har intet med dette at gøre. Det er ikke den ægte vare, men et forsøg på merkantilt gravrøveri. Vogt jer for falske originaler!"

 

Flere har spurgt om Mads Brügger og jeg er involveret i en ny app som Berlingske Media lancerer under navnet 24syv. Vi...

Posted by Mikael Bertelsen on Thursday, October 29, 2020
 

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Se Mette Frederiksens tale til fagbevægelsens årskonference Se Mette Frederiksens tale til fagbevægelsens årskonference