Debat

Redaktør til kritikere: I har haft rig mulighed for at udtale jer i Jyllands-Posten

REPLIK: Det er kildekritisk og journalistik relevant at nævne, at en pro-Erdogan-tænketank har fået EU-midler til en islamofobirapport, skriver Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe.

To forfattere til islamofobirapport har haft rig mulighed for at komme til orde i Jyllands-Posten. Men de har ikke svaret på avisens henvendelser, skriver chefredaktør Jacob Nybroe.
To forfattere til islamofobirapport har haft rig mulighed for at komme til orde i Jyllands-Posten. Men de har ikke svaret på avisens henvendelser, skriver chefredaktør Jacob Nybroe.Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jacob Nybroe
Ansvarshavende chefredaktør, Jyllands-Posten

Kritikken af Jyllands-Postens specifikke gerning er desværre temmelig ukonkret. Kronikkens forfattere sammenvæver kritik af Jyllands-Postens historie om islamofobirapporten med noget, der nærmere lyder som en kritik af samfundsdebatten i Danmark, inklusive vinterboller og juleboller.

Hvis vi holder os til Jyllands-Postens del, så glemmer de to kronikører at nævne, at der i rapportens hovedkapitel stod, at en række love, der beskrives som islamofobiske, havde flyttet (″transferred″) Danmark fra et demokrati til et etnokrati. Denne formulering blev ændret efter Jyllands-Postens omtale af rapporten. Dette har Jyllands-Posten beskrevet i en opfølgende artikel.

Både rapportens hovedforfattere og de to bidragydere til det danske kapitel – Zeynep Bangert og Sibel Özcan – har haft rig mulighed for at komme til orde i Jyllands-Posten og svare på blandt andet formuleringen om et ″etnokrati″ og på en religionssociologs kritik af den videnskabelige metode. Forfatterne har dog ikke svaret på avisens henvendelser.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Som det tydeligt fremgår af artiklen, så kommer udtalelsen om ″bestillingsarbejde″ fra en politiker, og det er således ikke noget, som Jyllands-Posten konkluderer.

Det er kildekritisk og journalistik relevant at nævne, at det er en pro-Erdogan-tænketank, der har fået EU-midler til islamofobirapporten.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Nybroe

Fhv. ansvh. chefredaktør, Jyllands-Posten (2016-2023), fhv. nyheds- og souschef, TV 2, fhv. partner, Nybroe & Brøcker Kommunikation
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1988)

0:000:00