Regeringen indfører krav om mundbind i Aarhus

CORONASMITTE: Der indføres nu et krav om at bære mundbind i al offentlig transport i landets andenstørste by. Derudover opfordres aarhusianerne blandt andet at arbejde hjemmefra.

De seneste dages stigning af coronasmittede i Aarhus medfører nu særlige restriktioner for aarhusianerne.

Regeringen gør det nu obligatorisk at bære mundbind i al offentlig transport.

Det skriver blandt andre Politiken og DR Nyheder, som er kommet i besiddelse af et brev fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), som er sendt til Folketingets sundhedsordførere. Historien bekræftes ligeledes af Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund på Twitter.

Brevet er sendt kort tid før et møde fredag, hvor ministeren har orienteret ordførerne om situationen i Aarhus. Det er indtil videre uvist, hvornår kravet officielt træder i kraft.

Ifølge brevet er kravet om mundbind i offentlig transport ikke den eneste restriktion. Blandt andet opfordrer ministeren også borgere i Aarhus til at arbejde hjemmefra, og gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner anbefales at undgå fysiske møder de næste 14 dage.

Aarhus er særligt hårdt ramt
På landsplan er det fortsat blot en anbefaling at bruge mundbind i offentlig transport. Anbefalingen kom i sidste uge, efter smittetallet i Danmark generelt har været stigende.

Det seneste døgn er der blevet bekræftet yderligere 136 nye tilfælde af smittede med coronavirus, hvilket bringer den seneste uges samlede antal nye tilfælde op på 660. Her har Aarhus været særligt hårdt ramt. Byen har i de seneste syv dage fået 213 nye tilfælde af coronasmittede. Det viser de nyeste tal fra SSI.

Det nye udbrud af smitte har også betydet, at Aarhus Universitetshospital igen har indført restriktioner og anbefaler, at alle, der skal testes for coronasmitte, bærer mundbind, inden de skal testes. Derudover har Social- og Indenrigsministeriet indført lokale restriktioner for besøg på visse sociale botilbud i Aarhus.

Forrige artikel Dagens overblik: Idrætten lider under ny coronastigning, og Else bringer ældreplejen ind i spil om finanslov Dagens overblik: Idrætten lider under ny coronastigning, og Else bringer ældreplejen ind i spil om finanslov Næste artikel 3F-formand om pension: 3F-formand om pension: "Vi er i direkte konflikt med regeringen"