Sådan vil bredt flertal fordele penge fra ny socialfond

NY AFTALE: Den Sociale Investeringsfond skal investere i anbragte børn og unge og blandt andet udvikle indsatser for børn af misbrugere. Det har et bredt flertal i Folketinget aftalt.

Den Sociale Investeringsfond blev vedtaget som en del af aftalen om satspuljen for 2018 tilbage i december, og nu er et flertal i Folketinget så nået frem til, hvad fondens første indsatsområder skal være.

Aftalen er indgået af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale og SF.

Parterne har aftalt, at fonden skal investere i anbragte børn og unge og derudover udvikle investeringsprogrammer inden for områderne arbejdsmiljø, borgere i risiko for livstilssygdomme og børn af misbrugere.

”Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget nu har besluttet fondens første indsatsområder. Det er godt, at vi i fællesskab tør at tænke nyt og gå nye veje i jagten på at give borgerne indsatser, som virker – til gavn for både den enkelte borger og for hele samfundet,” siger innovationsminister Sophie Løhde (V) om aftalen i en pressemeddelelse.

Går nu i dialog
Den Sociale Investeringsfond blev til med det formål at udvikle helhedsorienterede indsatser på de store velfærdsområder og samtidig udbrede de indsatser, der allerede har vist gode resultater.

Og fondens formand, Karen Hækkerup, glæder sig nu til at trække i arbejdstøjet:

”Efter de politiske indsatsområder er blevet fastlagt, har vi i fonden kastet os over at finde bud på de første cases, vi kan arbejde videre med. Vi har også per 1. maj fået ansat en sekretariatsleder, så nu går vi for alvor i gang,” siger den tidligere S-minister.

Med aftalen vil Den Sociale Investeringsfond gå i dialog med både aktører og fagfolk på områderne og med kommuner, regioner og civilsamfundsorganisationer, som vil være med til at føre de aftalte indsatser ud i livet.

Forrige artikel Dagens overblik: Finanstilsynet overtrådte EU-lovgivning i Danske Banks hvidvasksag Dagens overblik: Finanstilsynet overtrådte EU-lovgivning i Danske Banks hvidvasksag Næste artikel "Vores samfundskontrakt er ved at smuldre mellem hænderne på os"