Sådan vil forsvarsministeren håndtere svindelsag

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

HÅNDTERING: Forsvarsminister Trine Bramsen tager otte initiativer i svindelsagen i Forsvaret. Det inkluderer to tjenestefritagelser og to eksterne undersøgelser.

Godt fem døgn efter at hun første gang hørte om sagen med regnskabsrod og mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, kunne forsvarsminister Trine Bramsen (S) tirsdag formiddag fremlægge en liste med otte konkrete initiativer, som hun har sat i værk for at håndtere sagen.

De otte initiativer er opdelt i tre spor.

Spor 1 - Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

- Intern undersøgelse af svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse foretages af rejsehold fra ministeriet. Chefen for rejseholdet, koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen, udskiftes, da han er blevet tjenestefritaget (se sidste punkt).

- Ekstern undersøgelse af svindel. Tilrettelægges i samarbejde med alle Folketingets partier, som er indkaldt til møde i Forsvarsministeriet tirsdag aften.

- Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses direktør, Hans J. Høyer, fritages for tjeneste. Han har været direktør for styrelsen siden oprettelsen i 2014 og fik sin kontrakt forlænget i efteråret med virkning fra 1. november.

Spor 2 - Forsvarsministeriet og underliggende styrelser

- Kulegravning af regnskabspraksis på ministerområdet med identifikation af svagheder og mulighed for svindel. Folketingets partier inddrages i den konkrete tilrettelæggelse af undersøgelsen.

Spor 3 - Forsvarsministeriets departement

- Overvejelser om ny ledelsesstruktur i Forsvarsministeriets departement

- Ny proces for håndtering af whistleblowere

- Kritisk gennemgang af Forsvarsministeriets Interne Revision, herunder beføjelser

- Forsvarsministeriets koncernstyringsdirektør, Per Pugholm Olsen, fritages for tjeneste med henblik på at blive overført til anden tjeneste.

Forrige artikel Direktør og stifter af behandlingscenteret LivaRehab fyret Direktør og stifter af behandlingscenteret LivaRehab fyret Næste artikel Minister suspenderer to direktører efter regnskabsrod i Forsvaret Minister suspenderer to direktører efter regnskabsrod i Forsvaret