Debat

S-kandidat: Mit eget parti har svigtet i Radio24syv-sagen

DEBAT: Udflytningen af Radio24syv er endnu et udtryk for DF's evindelige københavner-bashing. Socialdemokratiet burde melde ud, at man efter valget vil afsøge mulighederne for at annullere det igangsatte udbud af stationen, skriver Niels E. Bjerrum. 

Regeringen ofrer stationen på DF’s politisk indsnævrede sognerådsalter, hvor alt, hvad der kan genere og nedgøre hovedstaden, synes at være et politisk mål i sig selv, skriver Niels E. Bjerrum (S).
Regeringen ofrer stationen på DF’s politisk indsnævrede sognerådsalter, hvor alt, hvad der kan genere og nedgøre hovedstaden, synes at være et politisk mål i sig selv, skriver Niels E. Bjerrum (S).Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Niels E. Bjerrum (S)
Folketingskandidat og medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Det er knald i låget at flytte Radio24syv langt væk fra København, bare fordi ... ja, bare fordi det skal den.

Jeg har ikke hørt ét eneste sagligt argument, der kan gøre mig klogere på, hvorfor det er nødvendigt eller smart at lukke en nytænkende og succesrig radiostation, fordi den geografisk er placeret i landets største by.

Regeringen ofrer stationen på DF’s politisk indsnævrede sognerådsalter, hvor alt, hvad der kan genere og nedgøre hovedstaden, synes at være et politisk mål i sig selv – uanset om det rationelt giver mening eller ej.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

I mine øjne virker det som et desperat træk fra DF, som ikke forsømmer nogen lejlighed til at banke løs på hovedstaden. Radio24syv har taget næsten ti år at bygge op, og stationen er blevet den største mediemæssige succes siden lanceringen af TV 2 med en stor og bred lytterskare over hele landet. Hvorfor smadre den bare for at please nogle jyske vælgere?

Vækst i de store byer står ikke i modsætning til vækst i landområderne, men er snarere en forudsætning herfor.

Niels E. Bjerrum (S)
Folketingskandidat og medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Jeg er træt til døden af denne evindelige københavner-bashing og de mange tiltag for at udflytte arbejdsplader og genere hovedstaden mest muligt. Kan nogen forestille sig, at man skrev ind i en offentlig licitation for en virksomhed, at den skal ligge mindst 110 kilometer fra Herning? Nej, vel?

S har svigtet
Det her handler kun om at gøre sig populær ved at banke løs på hovedstaden 24/7. Og vi mangler politikere i Folketinget, som højt og klart vil sige fra og sætte foden ned over for disse tåbeligheder − den stemme vil jeg være, hvis jeg kommer i Folketinget efter det kommende valg.

Selv mit eget parti har nemlig svigtet i denne sag, da man nødigt vil sættes i bås som nogle, der ikke vil gøre noget for det såkaldte udkantsdanmark. Efter min mening er det en helt forkert vej at gå.

Socialdemokratiet burde melde ud, at man efter valget vil afsøge de juridiske muligheder for at annullere det igangsatte udbud af radiokanalen og på den måde indtage det eneste rationelt fornuftige standpunkt i denne sag. 

Vækst i de store byer står ikke i modsætning til vækst i landområderne, men er snarere en forudsætning herfor. Et stærkt København er til gavn for hele Danmark. Derfor skal det symbolpolitiske vanvid på Christiansborg stoppes.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels E. Bjerrum

Medlem af Borgerrepræsentationen (S), Københavns Kommune (suppleant)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2008), cand.mag. i historie (Københavns Uni. 2008)

0:000:00