S-kandidat: Mit eget parti har svigtet i Radio24syv-sagen

DEBAT: Udflytningen af Radio24syv er endnu et udtryk for DF's evindelige københavner-bashing. Socialdemokratiet burde melde ud, at man efter valget vil afsøge mulighederne for at annullere det igangsatte udbud af stationen, skriver Niels E. Bjerrum. 

Af Niels E. Bjerrum (S)
Folketingskandidat og medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Det er knald i låget at flytte Radio24syv langt væk fra København, bare fordi ... ja, bare fordi det skal den.

Jeg har ikke hørt ét eneste sagligt argument, der kan gøre mig klogere på, hvorfor det er nødvendigt eller smart at lukke en nytænkende og succesrig radiostation, fordi den geografisk er placeret i landets største by.

Regeringen ofrer stationen på DF’s politisk indsnævrede sognerådsalter, hvor alt, hvad der kan genere og nedgøre hovedstaden, synes at være et politisk mål i sig selv – uanset om det rationelt giver mening eller ej.

I mine øjne virker det som et desperat træk fra DF, som ikke forsømmer nogen lejlighed til at banke løs på hovedstaden. Radio24syv har taget næsten ti år at bygge op, og stationen er blevet den største mediemæssige succes siden lanceringen af TV 2 med en stor og bred lytterskare over hele landet. Hvorfor smadre den bare for at please nogle jyske vælgere?

Jeg er træt til døden af denne evindelige københavner-bashing og de mange tiltag for at udflytte arbejdsplader og genere hovedstaden mest muligt. Kan nogen forestille sig, at man skrev ind i en offentlig licitation for en virksomhed, at den skal ligge mindst 110 kilometer fra Herning? Nej, vel?

S har svigtet
Det her handler kun om at gøre sig populær ved at banke løs på hovedstaden 24/7. Og vi mangler politikere i Folketinget, som højt og klart vil sige fra og sætte foden ned over for disse tåbeligheder − den stemme vil jeg være, hvis jeg kommer i Folketinget efter det kommende valg.

Selv mit eget parti har nemlig svigtet i denne sag, da man nødigt vil sættes i bås som nogle, der ikke vil gøre noget for det såkaldte udkantsdanmark. Efter min mening er det en helt forkert vej at gå.

Socialdemokratiet burde melde ud, at man efter valget vil afsøge de juridiske muligheder for at annullere det igangsatte udbud af radiokanalen og på den måde indtage det eneste rationelt fornuftige standpunkt i denne sag. 

Vækst i de store byer står ikke i modsætning til vækst i landområderne, men er snarere en forudsætning herfor. Et stærkt København er til gavn for hele Danmark. Derfor skal det symbolpolitiske vanvid på Christiansborg stoppes.

Forrige artikel DI: Statens forbrug af konsulenter styrker samfundet DI: Statens forbrug af konsulenter styrker samfundet Næste artikel Syrisk gymnasieelev: Jeg er en af dem, paradigmeskiftet rammer Syrisk gymnasieelev: Jeg er en af dem, paradigmeskiftet rammer
Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

INTERVIEW: Alle kan se, at Alternativet står på sammenbruddets rand. Men hvordan havnede partiet der så få år efter, det stormede ind i Folketinget? Uffe Elbæk fortæller her om partiets fløje, om den skæbnesvangre beslutning om at melde sig som statsministerkandidat, og hvorfor partiet kan ødelægge det hele for sig selv.