Sommerpodcast: Liberalisme i Danmark

AJOUR: Såvel Venstre, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance henviser til liberalismen, som deres ideologi. Alligevel er partierne uenige og forskellige. Hvad handler det om?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Folketingsvalget femte juni var bestemt ikke nogen festaften for det borgerlig-liberale Danmark. Regeringsmagten gled de blå partier af hænde, og i perioden fra 2015-2019 blev det ikke til de lettelser af skatten, som ellers var proklameret i VLAK-regeringens regeringsgrundlag. Og er det egentlig ikke et godt billede på det borgerligt-liberale projekt siden Anden Verdenskrig: masser af kritik og store håb, men slaget om samfundsindretningen blev tabt? For hvordan har dansk liberalisme det egentlig? Ja, det spørgsmål kan vi kun besvare ved at se på dansk liberalismes historie.

Gæst: professor, ph.d. på SDU, Jeppe Nevers

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Sommerpodcast: Socialisme i Danmark Sommerpodcast: Socialisme i Danmark Næste artikel Europa-podcast: Det bøvlede Brexits betydning for UK, EU og alle omkring Europa-podcast: Det bøvlede Brexits betydning for UK, EU og alle omkring
Ugens EU-podcast: Danmark advarer briterne mod social dumping efter Brexit

Ugens EU-podcast: Danmark advarer briterne mod social dumping efter Brexit

PARLAMENTET#87: Hvis Storbritannien vil konkurrere med EU og Danmark på lavere standarder, så bliver det svært at lave en aftale om fremtiden, advarer udenrigsminister Jeppe Kofod i Altingets europæiske podcast. Vi runder også den ulmende budgetballade, udviklingspolitik og folkehøring om Unionens fremtid.