Statsminister-podcast: Stauning kæmpede med en økonomisk krise i sin første periode

PODCAST: Thorvald Stauning var som Socialdemokratiets første statsminister presset af et Danmark i økonomisk krise. Her kan du lytte til første afsnit af den nye sæson af podcasten Danske Statsministre.

Abonner i iTunes | PodBean

Thorvald Stauning blev den første socialdemokratiske statsminister, men i sin første periode sad Stauning kun i lidt over to år på statsministerposten − fra april 1924 til december 1926.

Tiden på posten var præget af en økonomisk krise, fordi kursen på den danske krone steg, hvilket betød, at det var langt vanskeligere at eksportere til udlandet.

Det førte til store sociale problemer i landet og sammenstød med fagforeningerne for Stauning.

Denne udsendelse er den første del af to udsendelser om Thorvald Staunings tid som statsminister − og dækker ligeledes Staunings ungdom og første tid i politik.

Udsendelsen er første episode i fjerde sæson af podcasten Danske Statsministre.

Abonner i iTunes | PodBean

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Præsident Macron får en lussing af Europa-Parlamentet Ugens EU-podcast: Præsident Macron får en lussing af Europa-Parlamentet Næste artikel Feriepodcast: Liberalisme i Danmark Feriepodcast: Liberalisme i Danmark
Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

Et halvt år efter finansloven fremlægger regeringen klimaberegningerne

SAMRÅD: Regeringen løfter nu sløret for beregningerne bag finanslovens klimaeffekt. Det sker et halvt år efter, at aftalen blev indgået med politisk pres på for at få konkrete tal på bordet. Regeringen anerkender, at svaret har været usædvanligt længe undervejs.