SV-regering, børn og klima: Se alle interviews fra valgfolkemødet her

VALG: Fem toppolitikere lagde vejen forbi Altinget og Mandag Morgens telt under søndagens valgfolkemøde i Odense. Her blev de interviewet af chefredaktør Jakob Nielsen og tværgående chefredaktør Lisbeth Knudsen i formatet 'Chefredaktørens stol'. Se eller gense interviewene nedenfor. 

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Maagaard Holm

Pia Olsen Dyhr, SF
Den første gæst i interviewformatet ’Chefredaktørens stol’ var SF's partiformand, Pia Olsen Dyhr. Hun blev interviewet af chefredaktør Jakob Nielsen, der bad partilederen give et klart svar på, hvor SF og Socialdemokratiet adskiller sig fra hinanden. 

Det gør de særligt på klimaspørgsmålet, i debatten om minimumsnormeringer i landets daginstitutioner og på udlændingeområdet, lød svaret fra Pia Olsen Dyhr.

Og så kan det godt være, at Mette Frederiksen vil være børnenes statsminister. Men børnenes Batman er fra SF.

Se hele interviewet her.

Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti
Dagens anden gæst i ’Chefredaktørens stol’ var Dansk Folkepartis partiformand, Kristian Thulesen Dahl, der blev interviewet af tværgående chefredaktør Lisbeth Knudsen.

Her slog partilederen fast, at DF vil kæmpe for den danske velfærdsmodel, der rundtomkring i verden "er under angreb."

Samtidig slog Thulesen Dahl fast, at han ikke ser noget problem i at bygge en regering på mandater fra Stram Kurs og Nye Borgerlige.

"Vi nærmer os svenske tilstande, hvis vi begynder på forhånd at sige, at partier, som danskerne vælger ind i Folketinget, kan bruges mere end andre," lød begrundelsen.

Se hele interviewet her. 

Lars Løkke Rasmussen, Venstre
Uhyret på bunden af Loch Ness og SV-spøgelset, der blev trukket ud af skabet. I sidste uge åbnede Lars Løkke Rasmussen en dør på klem for et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

Netop det var et hovedtema under interviewet med dagens tredje gæst i 'Chefredaktørens stol', Lars Løkke Rasmussen.

Du kan se hele interviewet her.

Nicolai Wammen, Socialdemokratiet
Der gik ikke mange timer, fra Løkkes samtalebog blev præsenteret i sidste uge, før Mette Frederiksen smækkede den åbnede SV-dør i.

Dagens fjerde gæst hos chefredaktøren var Socialdemokratiets gruppeformand og politiske ordfører, Nicolai Wammen eller ’Vikaren fra Aarhus’, som chefredaktør Jakob Nielsen og Wammen blev enige om at kalde gruppeformanden, der i starten af valgkampen kort vikarierede for en sygdomsramt Mette Frederiksen.

Temaet i interviewet var netop SV-samarbejde og forskellen på de to partier. 

Du kan se hele interviewet her.

Uffe Elbæk, Alternativet
Søndagens sidste gæst var Alternativets formand, Uffe Elbæk, der for efterhånden længe siden har gjort det klart, at han er statsministerkandidat.

Uffe Elbæk er udmærket klar over, at sandsynligheden for, at han overtager Løkkes stol er marginal, ”hvis overhovedet eksisterende”. 

Udmeldingen handler om at starte en proces for at bryde blokpolitikken ned, forklarede han.

Du kan se hele interviewet her.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00